Отпушване на канали с машина

Всеки се е сблъсквал с проблема – запушване на канал, може би повече от веднъж. Това означава, че не можете да използвате мивката, банята, тоалетната. А задачата за отпушване на мивки може да се окаже много трудна.

Ако проблемът се е развил дотолкова, че каналът ви е сериозно запушен, най-добрият начин за разрешаването му е да се обадите на фирма за отпушване на канали в София или други градове, без да отлагате. Така ще спестите и време, и разходи, които неизбежно ще се увеличават с неуспешните опити да отпушите канала сами. А при значително натрупване на запушващ слой ще помогне само машинното отпушване.

Отпушване на канали с машина

Струва ли си да търсите препарати за отпушване

Ако в близкия супермаркет няма такива препарати, ще тръгнете да търсите и на други места. Това отнема време. А сигурни ли сте, че препаратите ще се окажат ефикасни? Знаете ли каква е степента на запушването? Тя може да се установи само от специалисти чрез видеодиагностика на канали в София или страната. Освен това съществува риск от повреждане на тръбите от силните химикали в препаратите.

Не си създавайте още работа и не си навличайте допълнителни разходи с къртене

Вярно е, че в миналото са къртили, за да проверят къде е запушването. Но практиката вече е друга. Видеодиагностиката помага за избягването на къртене на случаен принцип. След това, при установяване на точното проблемно място и на естеството на запушващия слой, специалистите предприемат машинно отпушване на канализация, което се справя дори с най-тежките случаи.

отпушване на канал в София

Предимствата на професионалните машини за отпушване

Основното предимство на тези машини е мощността им. Тя е много важна за разбиването на слоя от запушващи частици и за изтласкването му, за да бъде отнесен от водата, с която ще бъде промит каналът.

За проникването в „тапата“ от запушващи частици са необходими различни накрайници. Професионалните машини са снабдени с различни накрайници, от които се избира подходящият, след като се види резултатът от видеодиагностиката.

Много е важно след разбиването на слоя, запушил канала, да се извърши обилно промиване

Пускането на вода в голямо количество ще промие добре канала след разбиването на „тапата“ от отпадъчни частици, сапун, мазнини. Това е важно, за да не останат части от лепкавия слой, които веднага ще започнат да привличат нови частици и така да образуват ново запушване.

След отстраняването на проблема чрез машинно запушване се погрижете това а не се повтори

Има доста отпадъци, които по невнимание много хора са свикнали да изхвърлят в мивката. А в тоалетната санитарните материали лесно причиняват запушване. Сифонът на пода на канала на банята е още едно уязвимо място, тъй като в това помещение се отделят много косми и сапун, шампоан и други.

В кухнята изхвърлянето на мазнини в канала е грешка, която може да ви струва много, когато не след дълго водата в канала започне да не се оттича и разберете, че е запушен. Внимавайте и с утайката от кафе – тя също създава благоприятни условия за запушване.

Обърнете се към КАНАЛИ-ТИНО при запушване на канали в София и околностите, защото ние установяваме точните обстоятелства чрез видеодиагностика, а след това използваме мощна машина за справяне с проблема.