Отпушване на канални тръби на заведения

Заведенията приготвят храна всеки ден, всеки ден се мият и много съдове и прибори. Миенето на ръцете също е многократно за всеки от екипа, участващ в обработването на продуктите. Това замърсява каналните тръби и запушванията са чест проблем.

Колкото и да се старае персоналът да отделя рисковите за каналите отпадъчни материали и да ги изхвърля с боклука, неизбежно по-малки или по-големи количества от тях попадат в каналите с миенето.

Остатъците от мазнини, от брашно, тесто, частици от обработените плодове и зеленчуци, както и остатъци от приготвените вече ястия са след най-редовните замърсители на каналите в заведенията.

Отпушване на канални тръби на заведения

Много опасни са мазнините

Замърсяването на каналите с мазнини е много по-интензивно, отколкото в домовете. Обработва се месо, риба, мият се съдове, в които се пекат и пържат тези продукти. Затова в тръбите попадат доста големи количества мазнини. Те полепват по вътрешността на канала и оформят основата на запушвания.

За да отложите или предотвратите масивно запушване, трябва периодично да почиствате каналите. Най-лесно е да се излива гореща вода, която разтваря мазнините. След това каналът трябва да се промие с обилно количество студена вода.

Необходимо е профилактично почистване поне два пъти годишно

При интензивно замърсяване на канализацията, както е в заведенията, ви съветваме да поръчате профилактика от фирма за отпушване на канали. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД е на ваше разположение за профилактично почистване на каналите ви. Така няма да ви изненада масивно запушване, което да парализира цялата ви дейност.

Ако често сте домакини на сватби, корпоративни мероприятия и други, за които се готвят големи количества храна и след това се мият много съдове и прибори, профилактиката трябва да се извършва и по-често. В противен случай бързо ще се натрупат замърсявания и ще се наложи професионално отпушване на канални тръби.

При образуване на запушване

При запушвания и необходимост от отпушване на мивки или други канали нашите специалисти ще дойдат и ще проверят има ли оттичане изобщо и до каква степен е то. Ще преценим какъв начин за отпушването им е най-подходящ.

Ние не използваме химикали и прилагаме механично отпушване, за да не създаваме рискове от повреда на тръбите, каквито съществуват с прилагането на агресивни препарати. Не ви съветваме да използвате такива препарати, докато ни чакате. Те реагират с мазнините, получават се сапуноподобни маси и така запушването става още по-солидно.

Изваждаме едрите отпадъци от канала, който е запушен, и разбиваме с професионални спирали наслояванията от дребни частици, сапун и мазнини. След това промиваме канала с вода под налягане.

По преценка на нашите специалисти извършваме отпушването с вода под налягане.

За да не търпите загуби и неудобства, при първите признаци на запушване на каналните тръби в заведението ви се обадете на нашия екип.

Ние ще извършим отпушването и ще промием канала до пълното отстраняване на всички частици от замърсявания.

Планирайте и профилактично почистване на каналните ви тръби от нашите специалисти, за да намалите риска от пълни запушвания, каквито поради естеството на работата ви могат да се образуват лесно.

Не забравяйте периодично да изсипвате гореща вода в каналите, за да разтваря полепналите мазнини. Може да пробвате и други наши съвети за отпушване на мивки и тръби – съвкупността от двата продукта сода бикарбонат и оцет, изсипани един след друг в канала, а след това изсипването на гореща вода, също помага за междинни почиствания. Те не заменят профилактичното почистване, но намаляват риска от бързо задръстване на каналните тръби в заведението ви, с които ще се справи само професионална фирма за отпушване на канали в София – КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.