Отпушване на тераса с машина със спирали

Каналът на терасата е удобство, защото при всяко миене водата се изтича в него, без да се налага да се използва чучур, който ще капе и замърсява прозорците на живеещите отдолу. Но ако в този канал са попаднали повече отпадъци, като прах, трохи и други остатъци от храна и растения, ако имате саксии на тази площ. Неостъклената тераса е още повече изложена на замърсявания – листа от дърветата наблизо, клончета и други.

Замърсяванията, натрупани в канала, са проблем, но дори все още да има слабо оттичане, наслагването на отпадъчни частици вътре в тръбата води до гниене и започва да се носи неприятна миризма.

Когато каналът на терасата ви се запуши, незабавно се обадете на нашата фирма за отпушване на канали. Не бързайте да пробвате отпушване със собствени усилия.

 

Отпушване на тераса с машина със спирали

 

Препаратите за отпушване създават рискове за канализацията

Много хора смятат, че че си спестят време и разходи, ако предприемат отпушване сами. Препаратите от магазините изкушават с обещание за лесно отпушване с минимум усилия, само с изсипване на сместа в канала, след това пускане на малко вода и изчакване.

Тези препарати съдържат химикали, които могат да навредят на здравето не само на използващите ги. Каналите могат да се повредят от разяждащото действие на дадения препарат. А взаимодействието му с натрупаните замърсявания, които пречат на оттичането на водата, води до образуване на сапуноподобна маса, така че запушването става още по-непробиваемо. А ако препаратът попадне върху кожата или в очите на използващите го, той може да причини изгаряне и сериозно увреждане.

 

Отпушване с машина със спирали

Нашите специалисти извършват машинно отпушване на канали на тераси, с което избягват използване на агресивни химикали.

Нашите спирали са с достатъчна дължина, за да проникнат дори по-дълбоко в канала, ако запушването е навътре. Освен това използваме различни накрайници, според това, от какво е съставен запушващият слой. Така гарантирано ще разбием всяко наслояване на отпадъчни частици, прах и други.

След като сме разбили наслояването и сме извадили едри частици от него, продължаваме да действаме върху него със спиралите с въртеливи движения. Така разбиваме и остатъка от запушващия слой.

Промиването е последният етап от отпушването на канала на терасата. С пускането на силна струя вода под налягане отмиваме и най-малките остатъци от наслояванията.

Ако не се извърши промиване, остатъците по вътрешността на тръбата може да започнат в скоро време да привличат нови отпадъчни частици и скоро да се стигне до ново запушване.

Не чакайте до пълно запушване, свържете се с екипа ни за отпушване на канали в София, за да можем да почистим канала на терасата ви преди да е напълно задръстен. Така ще се справим със запушването по-бързо, а и на вас няма да се наложи да чакате с напълно запушен канал, особено ако сте започнали да миете и водата не се оттича.

Както отпушването на тераса с машина със спирали, така и промиването са дейности, които трябва да се извършат от професионалисти със специално оборудване. Дори да имате спирала от кварталния магазин, тя не може да се сравни с професионалните спирали, които има нашата машина. Разчитайте на екипа на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да отпушим вашия канал и да можете отново спокойно да миете терасата си.