Отпушване на тераси

Запушеният канал на терасата създава неудобства. Затова бързо потърсете фирма за отпушване на канали. С отстраняването на запушването ще можете отново да миете спокойно пода на вашата тераса, от канала няма да се носи неприятна миризма. Дори да имате тръбичка за отвеждане на водата навън, така ще пръска върху долните етажи и ще създадете проблеми на съседите. Решете проблема със запушената тераса с помощта на професионалистите.

 

За бързо запушване помагат и замърсяванията отвън, които попадат в канала

Ако терасата ви не е остъклена, прахът и различни замърсявания, като листа на дървета, парченца от клончета и други, попадат в канала и лека полека се наслагват там. Ако нямате предпазна решетка върху сифона, всякакви частици безпрепятствено навлизат в канала.

 

При използването на терасата замърсяването се прехвърля и в канала

Терасата е много използвана за почивка, пушене, кафе паузи, както и за по-дълъг отдих, ако сте организирали кът с маса и столове или удобен диван. При използването й всяко разсипване или разливане допринася за замърсяването. Въпреки че отстранявате веднага разсипаното или разлятото количество продукти, все пак остава известно количество. При миенето на терасата то се присъединява към другите замърсявания.

Ако почиствате редовно терасата, в канала ще попадат по-малко замърсявания.

 

Професионално почистване на запушен канал на терасата

Първо можете да пробвате да решите проблема, като почистите сифона. Но ако натрупването от замърсявания е в канала и вече се е натрупало достатъчно количество, това няма да помогне. Ред е на професионалистите по отпушване на канали в София.

За отпушването на запушения канал на терасата са необходими професионални уреди. Такива са спиралите с голяма дължина на основната част и различни накрайници. Първо трябва да се достигне до мястото на натрупване на замърсявания, пречещи на оттичането. След това с използване на подходящ накрайник или накрайници трябва да се разбие слоят от замърсяващи частици, за да се освободи пътят за оттичане на водата в канала. След това специалистите от КАНАЛИ-ТИНО довършват почистването на вътрешните стени на канала с промиване със силна струя вода.

Ако запушващият слой от замърсявания е плътен и разбиването със спирала и накрайник е затруднено, по преценка на специалистите по отпушване на канализация се прилага отпушване с вода под налягане. Под силното налягане на водната маса натрупванията се отнасят с нея и каналът се почиства. Водната струя под налягане от мощна помпа се прилага достатъчно дълго, за да се отмият всички останали частици от масивното натрупване.

 

Любителските опити за отпушване могат да бъдат безуспешни

При запушване на канала на терасата домашните майстори се опитват първо да извършат отпушването сами. Ако то е в начален стадий и слоят от замърсявания, образуван в канала, не е много плътен, може и да се постигне успех. Но в повечето случаи запушванията се проявяват на вече напреднал стадий и е невъзможно с любителски средства да се постигне отпушване.

Ако в дома си имате спирала, тя не е с необходимата дължина, за да достигне до запушване по-навътре в канализацията. Освен това любителските спирали за отпушване нямат този набор от накрайници, с които може да се разбият различни по вид и плътност запушващи слоеве.

Докато се опитвате да отстраните натрупването от замърсявания в канала на терасата, може да изгубите ценно време. А ако терасата ви е открита, при проливен дъжд няма да има възможност за оттичане на водата. Ще трябва да я изгребете ръчно.

Разумният начин за справяне със запушване на терасата е използване на услугите на професионалисти. Свържете се с фирма за отпушване на канализация в София – КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.