Предварителни мерки за почистване и отпушване на канали

Когато водата спре да се оттича в канала, задържа се, е ясно, че налице е голям проблем. Най-сигурно е да се обърнете към специалисти за отпушване на канали в София или друго населено място.

фирма за отпушване на канали

Но ако се грижите за каналите в дома си, няма да се стигне до такава сериозна ситуация, която няма да ви даде възможност да използвате мивките и банята известно време, докато дойдат специалистите по отпушване на канализация. От запушената тоалетна ще се носи неприятна миризма, а къпането ще бъде невъзможно, докато не бъде отпушен каналът.

Задачата е да се грижите за състоянието на каналите, да не допускате натрупване на запушващи частици в тях. Особено важно е това, когато имате голяма къща с двор и част от каналите преминава под двора, тогава освен запушване от дребни и по-големи боклуци има риск от проникване на корени на дървета в тръбите, които също водят до запушване, а могат и да причинят разместване, пукване или счупване на тръбите.

Можете да се обърнете към специалисти по видеодиагностика на канали

Най-добрата грижа е грижата, положена с помощта на професионалисти. Професионалните фирми за канализационна диагностика и ремонти разполагат със специални камери, с които могат да извършат диагностика на вашите канали и да видят дали има проблемни участъци.

Ако някъде е започнало образуване на налепи по вътрешността на тръбите, видеодиагностиката ще установи това и всяка фирма за отпушване на канализация може да отстрани тези начални налепи, а след това да промие каналите.

Грижите, които можете да полагате за каналите в дома си

На първо място, не изхвърляйте дори дребни боклуци в каналите

Тоалетната е най-проблемното място. Каналът може да се запуши дори и с тоалетна хартия. Задръстване може да се появи и от изхвърляне на голямо количество тоалетна хартия, с което да се образува тапа и водата да не може да се оттича. Такива бели правят най-често децата, които не могат да предвидят риска от запушване. Можете да използвате спирала за канали, а ако нямате, и обикновена тел ще свърши работа.

Много опасно е изхвърлянето на хигиенни материали. Дори една мокра кърпичка може да положи основата на запушване. Не трябва да допускате изхвърляне на хигиенни материали в тоалетната чиния, дори парченца от тях не трябва да попадат в канала.

Ежемесечно почистване на налепите отвътре с препарат или домашно средство

Редовното изсипване на смес, която разяжда и отмива налепите по вътрешността на каналите, е също толкова важно, колкото и недопускането на замърсяване с различни материали и сапун. Всъщност вътре в канала често попадат косми, остатъци от храна, остатъци от сапун и други неща, които се задържат като налепи. Мазнините и сапунът действат привличащо за всякакви частици. Задачата ви е да отмивате натрупания за месеца налеп с ежемесечно почистване.

Силните препарати от магазина крият риск за пластмасовите тръби, затова домашните средства като сода с гореща вода, или сода, оцет и гореща вода, са много добро решение. Не забравяйте след изсипване на сместа и изчакване да подейства между 30 и 60 минути, след това да пуснете обилно вода, за да се отмият отделените частици.

А ако все пак се стигне до запушване, не отлагайте и не правете опити да отпушите сами – потърсете специалисти по отпушване на канали, за са се реши бързо и качествено проблема. Не се колебайте да се свържете с КАНАЛИ-ТИНО по всяко време на денонощието седем дни в седмицата.

почистване и отпушване на канали в София