Професионалното отпушване на канали – лесен и разумен избор

Запушването на сифона и канала създава проблем. Независимо дали е в кухнята – в кухненската мивка, или в банята, то прави използването на съответната мивка, вана и т.н. невъзможно. Затова следенето на това, дали водата се оттича безпрепятствено, спестява много по-сериозни ремонти в далечното бъдеще.

 запушен канал

Признаците, че е започнало запушване

Когато водата започне да се задържа, да се оттича бавно, време е за почистване, затова не отлагайте. Трябва да следите дори за леко задържане, за да можете да предприемете мерки още в началото.

Друг признак за начало на запушване е неприятна миризма, която започва да излиза от канала. Тя се дължи на натрупването на отпадъци и гниенето им.

Редовното профилактично почистване е важно за спестяване на трудно отпушване при големи наслагвания в канала

Профилактичното почистване от КАНАЛИ-ТИНО ще ви избави от сериозни запушвания. Ние разполагаме с професионално оборудване за отпушване, което бързо отстранява натрупаните частици. Нашата професионална машина за отпушване е снабдена с различни накрайници. Те разбиват натрупания слой от наслагани материали, а след промиване всички тези частици от материали ще бъдат отстранени.

Можете ли да отпушите канала сами

Наистина в магазините има различни препарати за отпушване. Но достатъчно ефикасни ли са те и не крият ли риск от повреда на тръбите в канала? Не можете категорично да отговорите с „ да“ на първия въпрос и с „не“ на втория.

От десетилетия има рецепти за отпушване при леко блокиране на каналите, със сода и оцет. Вероятно това ще реши проблема, ако запушването е още в малък слой. А при солидно запушване?

Но запушването може да се дължи и на причини като проникване на корени на дървета в канализацията, или на пропадане в нея. Тогава никакви препарати няма да помогнат.

Професионалното отпушване на канали – бързо, без рискове за вашата канализация

Професионалното отпушване на канали

Професионалното отпушване се извършва със специална машина и приспособления. Но преди да предприемат отпушване, съвременните специалисти извършват видео диагностика. Така те получават достоверна информация за състоянието на вашия канал, къде има запушване, на какво се дължи то и каква е степента му. След диагностицирането е лесно да се изберат подходящите елементи от професионалното оборудване н да се извърши отпушването и промиването на канала.

При запушване не отлагайте, обърнете се от специалистите на КАНАЛИ-ТИНО, които са на ваше разположение по 24 часа в денонощието. Ще ви осигурим видео диагностика, а след това ще предприемем отпушването.

Видео диагностика на канализацията

КАНАЛИ-ТИНО разполага с камера с жило и камера-робот за видео диагностика на канализация.

видео диагностика на канализация

Камерата с жило има дължина на жилото 50 метра. Тя се използва при диагностика на тръби с диаметър от 40 до 250 мм.

Камерата-робот е с дистанционно управление. Тя се използва при диагностика на тръби с диаметър от 250 до 1500 мм и с дължина до 150 м.

С тези камери извършваме диагностика и на разклоненията на канализацията, за да установим дали освен наслагвания в някоя част има камъни, корени на дървета и други възможни причини за запушване.

Ако желаете, ще ви предоставим и запис на огледа, на избран от вас носител – диск или флашка.

Видео диагностиката гарантира установяване на точната причина и предприемане на точните мерки за професионално отпушване на канали.