Хидродинамично промиване за отпушване на канали

Запушеният канал веднага нарушава ритъма на живот у дома и създава голяма неприятност. Преодолейте я веднага, като поръчате отпушване на канализация. Вашите опити да пробиете натрупаните налепи от хранителни частици, мазнини, сапун, косми почти със сигурност няма да успеят. В съвременните домове ежедневно, ежечасно се изхвърлят и отмиват всякакви малки остатъци от храни, сапун и други препарати, изпускат се по невнимание или се изхвърлят остатъци от опаковки, санитарни материали – а те са неразградими, лесно засядат в канала и причиняват запушване.

Предимствата на хидродинамичното промиване

Това е промиване на канала с мощна струя вода, без използване на никакви препарати. Трябва да се извърши с мощна професионална помпа. Такава помпа използват специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да отпушват канали.

Това, че не се използват препарати, не създава риск от повреда на тръбите. Например металните тръби могат да се разядат от силен препарат. При използване на такъв препарат има риск за тръбите, независимо от какъв материал са.

Освен това мощната струя вода промива много бързо целия канал, отнася налепите, препречващи пътя на каналните води, както и всякакви, дори най-малки остатъци по вътрешните стени на тръбите.

отпушване на канализация София

Хидродинамичното промиване може да се използва както във вътрешния участък от канализацията – в сградата, така и навън.

Отпадъците, които се отстраняват от вътрешността на тръбите, могат да се изпомпят, ако количеството им е голямо. Ако нашата фирма за отпушване на канали извърши промиване в началния етап на замърсяване, отпадъчните частици са в малко количество и се отнасят към уличната канализация заедно с водата.

Хидродинамичното промиване е подходящо за всякакви видове запушване

Хидродинамичното отпушване на канализация в София е подходящо при всички видове запушване:

  • технологично – при неправилен монтаж на тръбите, при което наклонът не е достатъчно голям, се създават условия за запушване;
  • минерално – това е запушването на метални тръби, което се дължи на окисляване и ръждясване на тръбите;
  • механично – причинява се от попадането на различни частици от отпадъци в канала;
  • пълно блокиране – когато мазнините и сапунът, изсипани в канала и полепнали по тръбите, привличат всякакви частици от отпадните води и се стига до пълно блокиране на оттичането.

отпушване на канал с вода под налягане

Използване на различни дюзи според ситуацията

За да се постигне ефективно промиване и разбиване на слоевете отпадъчни частици, освен силната водна струя трябва да се използва и подходяща дюза.

На първо място, дюзите се подбират според силата на водната струя, която специалистите по отпушване на канали преценяват, че трябва да се постигне.

Дюзите се подбират и въз основа на това, какъв ъгъл на прилагане на водното налягане трябва да се постигне.

Най-използвани са стандартните дюзи. Но за постигане на ефективно промиване може да подберем и роторни или вибрационни дюзи, или фрези.

С хидродинамичното промиване на канала, независимо дали сте поръчали профилактично промиване и почистване, или имате начално или по-масивно запушване, постигате пълно почистване на канализацията ви и отстраняване на всички налепи и замърсявания.

Поръчайте хидродинамично промиване от специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Грижете се за канализацията си с поръчване на профилактично промиване, за да си спестите големи неудобства при запушване и големи разходи за отстраняване на формирано запушване.