Лоша миризма от канала в банята

Неприятната миризма от канала, която ни посреща при влизане в дома, може да се дължи на натрупване на отпадъчни частици, мазнини и други налепи в тръбите. А ако сме отсъствали известно време и при влизане усетим такава миризма, причината може да е изпаряването на водата в извивката на подовия сифон на банята. Във втория случай при използване на банята отблъскващата миризма ще изчезне. Но ако причината е наличие на налепи, трябва да се извикат специалисти по отпушване на канали.

По-подробно за миризмата от сифона

S-образната извивка на сифона задържа вода, която действа като „тапа“ – тя не дава възможност на миризмата от канала да прониква в помещението. Но когато тази вода се изпари, например при отсъствие от дома за няколко дни, или когато е горещо и водата се изпарява бързо, вече няма пречка за миризмата да се носи и създава неудобство. Ако проблемът е само в липсата на вода, просто долейте известно количество, за да възстановите „затапването“.

Миризма от канала може да прониква в помещението и ако връзката между сифона на мивката и тръбата на канала е без уплътняващ маншон. Тогава трябва да се обърнете към специалисти, за да поставят подходящо уплътнение.

Миризма от вертикален щранг

Ако в жилище на последния етаж при ремонт се отреже вертикален щранг и започне да се носи неприятна миризма, това може да се дължи на факта, че конкретният щранг няма излаз на покрива или излаз в подпокривния участък. Това може да е оформено при самото строителство на сградата. Така при пускане на водата в тоалетната се създава вакуум, извлича се водата от S-образната тръба и започва да мирише. За да се отстрани този проблем, трябва да се извърши оглед и ремонт от специалисти по канализация.

Миризма поради спукана тръба

Ако в канализацията има спукана тръба, изтичането на отпадни води може да е причина за неприятна миризма. В такива случаи е необходим оглед от професионалисти, които могат да извършат видео оглед на канали и да установят дали има спукване, което води до теч и миризма.

Ако съседите над вас отсъстват повечето време и при връщането им се появява миризма

Ако в необитаван през повечето време от годината апартамент се върнат собствениците за кратко време, например през лятото, и започва да се носи миризма от канала, не само при тях, но и на долния етаж, това може да се дължи на запушване. Възможно е при живеещите на долния етаж да се чува и бълбукане в мивката в банята. За да се установи точната ситуация, обърнете се към специалисти за диагностика и ремонт.

Ако планирате ремонт в къща със септична яма с пригодяване на помещение за санитарно

Преди ремонт в къша със септична яма за пригодяване на помещение за санитарно – баня и тоалетна, трябва първо да се посъветвате със специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Ако не се постави вертикален щранг, миризмите от сифоните ще се връщат и в помещението ще мирише.

Миризма от сифоните в банята при течение и вятър

Ако при силен вятър или при течение в банята ви започне да мирише от сифоните, може да се наложи да се сменят, ако са с клапа. Възможно е и друго решение според вида на сифоните – на душ кабината и на мивката, но това трябва да преценят специалистите.

Освен описаните по-горе ситуации, когато от сифони и канали се носи миризма, може да има и други, за които е необходимо конкретно решение. Обадете се на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за оглед и ремонт, подмяна и т.н., според необходимостта.