Пролетна профилактика и отпушване на басейн

Пролетта идва със затопляне на времето и поражда желание за подновяване на къпането в басейна на двора. Но през есента и зимата са се натрупали доста замърсявания. Освен това с повишаването на температурата започват да растат спорите на голяма част от водораслите във водата.

Време е за пролетно почистване на басейна. С него ще си спестите много работа по премахването на голям обем водорасли. Но трябва да предвидите няколко дни, за да извършите цялостна профилактика.

Пролетна профилактика на басейн

Подготовка за профилактика и почистване на басейна

Първо трябва да се подрежат храстите около басейна, ако има такива, както и надвисналите над водата клони. Така замърсяванията и спорите, които ще попаднат в басейна, ще бъдат намалени до минимум.

Какво е необходимо за профилактиката на басейна през пролетта

На първо място, трябва да се осигурят всички необходими химикали.

Освен това трябва да се подготвят инструментите, необходими за почистването. Особено важно е осигуряването на вакуум за басейна.

Ако басейнът има покривало

Покривалото трябва да се махне, за да се открие басейнът, да се види какви отпадъци са се събрали и трябва да се почистят. Преди махването му повърхността на самото покривало трябва да се почисти от всякакви замърсявания, за да не попаднат те в басейна.

Оглед на облицовката на басейна

В облицовката може да има петна, пукнатини и други дефекти. Те трябва да се отстранят като част от пролетната профилактика.

Кога е необходимо да изпразните басейна от водата

Ако трябва да се извърши ремонт на пукнатини и други дефекти под нивото на водата или ако има дебели разклонения на водорасли в самата вода, трябва да изпразните басейна, да отстраните водораслите и другите замърсявания и да оправите дефектите с подходящи ремонтни дейности.

Това е много голям комплекс от дейности, които можете да възложите на нас, специалистите по отпушване на канали от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за правилно извършване, пълно почистване и профилактика на вашия басейн.

Промиване на филтъра

Филтърът на басейна трябва да се почисти добре. Той трябва да се промие, ако е от пясъчен тип. По ваша преценка можете да смените филтъра с нов.

Почистване на помпата

Помпата също трябва да се почисти и провери. Трябва да се проверят клапаните, да се установи дали има течове.

Ако има запушване

Замърсяванията – листа и други части от растения, прах и т.н. – попаднали в басейна, трябва да се отстраняват редовно. Пролетната профилактика с почистване на такива замърсявания предотвратява запушване на отводнителната шахта. Замърсяванията се отстраняват лесно със специално мрежесто приспособление.

Ако в отводнителната шахта са се натрупали замърсявания, тогава може да се е образувало запушване. Потърсете екипа на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да отстрани запушването. Ние ще почистим шахтата по механичен начин, със специално професионално оборудване.

Ако водата не е източена изцяло, допълнете до необходимото ниво

Ако не се налага пълно източване на водата, за да се почистят големи водорасли или да се ремонтират пукнатини и други дефекти, басейнът трябва да се допълни с вода до достигане на необходимото ниво за удобно използване.

Ако сте източили напълно водата, напълнете след пълната профилактика и почистване

След пролетната профилактика, след като са почистени замърсяванията, водораслите, поправени са дефектите в облицовката, е време за напълване на басейна с вода.

Наслаждавайте се на почистения басейн, отстранявайте редовно попадналите във водата частици от растения и други отпадъци. Когато не използвате басейна, покривайте го, за да го предпазите от замърсявания.

Ако сте много заети със служебни ангажименти и не можете да отделите няколко дни за профилактиката на басейна ви, обадете ни се. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД извършва и цялостна профилактика на басейн, почистване от водорасли и други замърсявания. Ние ще ви отменим в тази трудна задача.