Профилактика на канализация на заведение – как да предотвратите запушване

Една от най-честите причини за запушване на канализацията в заведения е натрупването на мазнини и хранителни отпадъци. Тези вещества могат да се утаят по стените на тръбите и да образуват плътна маса като се втвърдят и така да се стигне до по-сериозни проблеми, свързани с нормалното оттичане на водата.

Ако се стигне до запушване на канализацията в заведение, важно е да предприемете действия възможно най-скоро, за да избегнете спирането на работата, неудобството за клиентите, нарушаването на хигиената и  разпространението на неприятни миризми.

 

Профилактика на канализация

 

Как да отпушите канализацията си сами

Ако канализацията ви е запушена, има няколко неща, които можете да направите, за да я отпушите сами.

Един от най-лесните начини за отпушване на канализацията е да използвате препарат за отпушване. Тези препарати съдържат химикали, които могат да разтварят мазнините и греста, които причиняват запушването.

Ако препаратът за отпушване не помогне, можете да опитате да използвате ръчна машина за отпушване. Тези машини използват спирала, която се вкарва в канализацията и се върти, за да разбие запушването.

Ако и тези методи не помогнат, трябва да се обадите на специалист за отпушване на канали.

 

Отпушване на канализацията с вода под високо налягане

Отпушването на канализацията с вода под високо налягане е един от най-ефективните методи за отстраняване на запушвания. Този метод е напълно безопасен и не уврежда тръбите или канализацията.

При отпушването на канализацията с вода под високо налягане се използва специална машина, която подава вода с високо налягане през маркуч. Водата под налягане разтваря и отмива всички замърсявания и отпадъци, които причиняват запушването.

Отпушването на канализацията с вода под високо налягане е подходящо за всички видове запушвания, включително запушвания, причинени от мазнини, грес, косми, хартия и други отпадъци.

 

Видео от отпушване на канализация с вода под високо налягане

Видеото, което заснехме, показва как екипът на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД отпушва канализацията на заведение. За целта се използва оборудване с вода под високо налягане ROWO и ротационна дюза специално за почистване на мазнини.

В заснетия материал може да видите как се извършва отпушването на канализацията на различни етапи. На първия етап се извършва видеодиагностика на канализацията, за да се определи местоположението на запушването. На втория етап се използва вода под високо налягане, за да се отстрани запушването.

Видеото е полезно за всички, които искат да научат повече за отпушването на канализацията с вода под високо налягане. 

Как да изберете фирма за отпушване на канали

Ако се наложи да се обадите на фирма за отпушване на канали, е важно да изберете внимателно. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на фирма за отпушване на канали:

  • Опит

Фирмата за отпушване на канали трябва да има опит в работата си. Уверете се, че фирмата, която избирате, има опит в отпушването на канали от вашия тип.

  • Референции

Поискайте от фирмата за отпушване на канали да ви предостави референции от предишни клиенти. Това ще ви даде представа за качеството на услугите, които фирмата предлага.

  • Цени

Попитайте фирмата за отпушване на канали за цената на услугите си. Уверете се, че получавате справедлива цена за услугите, които получавате.

  • Гаранция

Поискайте от фирмата за отпушване на канали да ви предостави гаранция за услугите си. Това ще ви гарантира, че ако запушването се върне, фирмата ще го отстрани безплатно.

 

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД е фирма с богат опит в отпушването на канали. Фирмата предлага професионални услуги на достъпни цени, за които има гаранция. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД има референции от предишни клиенти, които са доволни от нашите услуги.

Запушването на канализацията в заведение е често срещан проблем, но може да бъде предотвратен, ако се спазват някои прости съвети, които ние като професионалисти може да ви дадем:

  • Периодично почиствайте сифоните. Сифоните са важни за предотвратяване на разпространението на неприятни миризми от канализацията.
  • Не изхвърляйте мазнини в канализацията. Вместо това, ги изсипвайте в специален съд или ги оставяйте да се втвърдят и след това ги изхвърляйте в контейнер за битови отпадъци.
  • Не изхвърляйте хранителни отпадъци в мивката. Хранителните отпадъци могат да се натрупат и да образуват запушване.
  • Използвайте филтър в сифона на мивката. Филтърът ще помогне да се улавят косми и други отпадъци, които могат да причинят запушване.

Чрез спазването на тези прости съвети можете да намалите значително риска от запушване на канализацията.

Ако канализацията ви е запушена, можете да опитате да я отпушите сами, но ако не успеете, трябва да се обадите на специалист. Когато избирате фирма за отпушване на канали, е важно да изберете внимателно, като вземете предвид опита на фирмата, референциите, цените и гаранцията.