С поддържането на сифоните и каналите ще си спестите скъпи и големи ремонти

Канализацията в дома трябва да се поддържа, за да може да ви служи ежедневно, в продължение на много време. Това е начинът за осигуряване на вода за пиене и миене, както и за изхвърляне на отпадъчна вода. С правилните грижи, полагани навреме, ще си спестите скъпи и големи ремонти, които биха създали големи проблеми.

 

почистване на сифони

 

Поддържането трябва да бъде редовно и навременно

Канализацията включва тръбите и сифоните. Те се използват ежедневно – в кухнята, в банята, на двора. При миене и чистене в сифоните и тръбите често попадат частици от храна, косми, препарати за миене и пране и други.

Почистването може да се извърши правилно и напълно само от професионалисти. Ние от КАНАЛИ-ТИНО предлагаме профилактично почистване на сифони. С професионалните ни уреди и оборудване извършваме почистването в дълбочина, така че с редовна профилактика сифоните и тръбите в дома ви няма да се задръстят. Не чакайте сифонът да започне да задържа водата; с почистване на сифоните и каналите няколко пъти годишно ще поддържате канализацията си в ред.

 

АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ, ВЗЕМЕТЕ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ:

 

Сифонът на мивката не позволява бързо оттичане на водата

Това е признак, че в канала са се натрупали отпадъци. Още при малко задържане на водата трябва да се почисти сифонът. Разглобете и изчистете от отпадъците – в кухнята те са отпадъци от храна, а в банята – косми и препарати. При по-голямо натрупване на налепи и отпадъци потърсете КАНАЛИ-ТИНО за машинно отпушване.

 

запушен канал на мивка

 

Ако забележите мухъл, това може да е сигнал, че в канализацията има теч

Ако забележите мухъл и задържане на влага в банята, това може да се дължи на теч някъде по тръбите. В такива случаи не губете време. Колкото по-скоро се обърнете към специалисти за диагностика на състоянието на канализацията ви, толкова по-добре. КАНАЛИ-ТИНО разполага с камери за видео диагностика, с които ще установим дали причината за мухъла и влагата е теч. Така, ако причината е друга, няма да се наложи излишно разбиване без нужда.

 

Ако смесителят батерията капе

Капчиците вода не представляват голяма загуба. Но ако оставите смесителя да капе, проблемът може бързо да се задълбочи и в период, когато у дома няма никой, това капене може да избие в по-силна струя и да предизвика наводнение.

Когато забележите, че смесителят капе, извикайте специалист, който да отстрани проблема. Най-често това е проблем, предизвикан от лошо уплътнение.

 

Ако сте се нанесли в ново жилище и още отначало имате проблеми с мивката

Ако отскоро живеете в ново жилище и от самото начало започнете да изпитвате проблеми поради запушване на сифона, причината може да бъде и погрешно инсталирана система за отводняване. Това е проблем, който може да се установи без разбиване, с видео диагностика от КАНАЛИ-ТИНО. След установяване на състоянието на системата за отводняване, нашите специалисти ще се справят с проблема, независимо дали е в тази система, или се дължи на друга причина.