Видеодиагностика на канали

С помощта на видео диагностиката ние можем да установим причината за честото запушване, течове и проблемите в канализацията.

Технологии за видео диагностика

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД разполага с най-новата технология за откриване на проблеми и течове във всички видове тръби от ф40 до ф1500. С модерната система за проверка с ТВ камера се намира с голяма прецизност всякакъв вид щети, които могат да се появят в тръбопровод или други съоръжения. Така ремонти могат да бъдат предприети с пълна гаранция, спестяват се губене на време и излишни разходи.

24-7-icon Свържете се с нас при нужа от видеодиагностика за откриване на проблеми и течове във всички видове тръби.

Кога се налага видеодиагностика на канал?

Причините, поради които се налага да се извърши видеодиагностика на един канал могат да бъдат различни:

  • Счупвания;
  • Пропадане и преместване на каналите;
  • Проникнали корени в канала;
  • Попаднали стройтелни отпадаци;
  • И всякакви други неразлагащи се предмети.

При често повтарящи се запушвания на канали е препоръчително да се направи видеодиагностика, за да се установи каква е причината. В такива случаи се свържете с екипа на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да дойдем на място и да извършим оглед на проблема. Заснетият материал се записва и преглежда, след което лесно може да се установи от какъв точно ремонт се нуждае канализацията, за да се отстрани причиниата за честите запушвания.

Като специализирана фирма за отпушване на канали КАНАЛИ-ТИНО ЕООД разполага с два вида камериза оглед на канали – камера с жило и робот камера. Всяка една от тях е предназначена за работа в тръби с различни размери.

Камера с жило

Апаратурата ни е снабдена с гъвкава камера, цветна и записваща, с дължина на жилото 50 метра. Този тип камера позволява поглед във вътрешността на тръбите от ф40 до ф250. С нея се констатира проходимостта на каналите, тяхното състояние, разклонения, връзки и снадки, мазнини, наличието на корени, строителни отпадъци, пръст, камъни и др.

видеодиагностика с камера жило за канал

През цялото време на огледа с камерата жилото се прокарва във вътрешността на канала и заснетата информация се предава в реално време на цветен монитор. Когато се открие мястото на проблема, може да се извърши щателен оглед от всички посоки, тъй като камерата има въртяща се глава, с помощта на която може да се направи подробен оглед.

Всички открити проблеми могат по-късно отново да се прегледат на направения от камерата видео запис. Така ние заедно с клиентите преценяваме каква е ситуацията и по какъв начин можем да решим кардинално и трайно проблема със запушванията.

Робот Камера

Робот камерата е дистанционно управляема камера с брояч на метрите и фокус с възможност за диагностика на тръби от ф250 до ф 1500. С този вид камера могат да се с възможност за заснемат тръби с дължина до 150м. Като се констатира проходимостта на канала, неговото състояние, разклонения, връзки и снадки, наличието на мазнини, проникнали корени, отложени строителни отпадаци, пръст или камъни.

Това, че камерата има брояч на метрите, позволява да се локализира точното място на съществуващ проблем или да се предвиди възникването в бъдеще на проблем поради дефект в канализацията.

Проблемните участъци могат да се заснемат с добро качество чрез по-добро фокусиране на обектива и след това да се прегледат записите, за да се направи диагностиката.

Важно е да се установят рисковите места в канализацията, за да се предотвратят настоящи или бъдещи проблеми със запушвания, дължащи се на по-сериозни причинители като  счупвания, размествания или замърсители.

При желание на клиента, ние от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД може да предоставим запис от диагностиката на канала, записан на CD диск или USB стик.

Нашият екип ще обсъди с вас констатираните проблеми, начините за тяхното отстраняване и ще предлажим най-добрите варианти за тяхното решаване.

Ако имате често повтарящи се проблеми със запушване на канализацията, ако не сте наясно с това какъв е причинителя на това запушване, най-добре е да се свържете с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да се обследва обстойно канала с видеодиагностика и да се реши кардинално проблема като спестяване за в бъдеще време и разходи.

видео диагностика за тръби