Отпушване на канал с вода под налягане

Ако търсите най-бързият и безпроблемен начин за отпушване на канал или шахта, то чрез вода под високо налягане могат да се разбият и отмият всички мръсотии и натрупвания по вътрешността на тръбите. Силата на водата, вкарана под налягане от 160 до 200 бара, премахва всички причинители, довели до задръстване на канализацията.

 

отпушване на канали с вода под налягане

 

Машини за отпушване на канали с вода под налягане

КАНАЛИ ТИНО ЕООД разполага с оборудван бус, в който е разположена машина с двигател и помпа за изваждане на вода под високо налягане. Това съоръжение освен, че е компактно, създава възможност за достъп до различни обекти с проблемна канализация. Дългият маркуч над 100 метра позволява да се достигнат и по-отдалечени мазета, гаражи, подземни паркинги и съоръжения. Резервоарът от 750 литра вода дава възможност да се извърши щателно и обстойно отпушване и промиване на канала, за да не се стига до последващо запушване. Цялото оборудване е създадено така, че да работи като агрегат за високо налягане, който е специално проектиран за отпушване и почистване на канали от замърсявания с различен произход – строителни или битови отпадъци. Дебитът на водата е 80-120 литра в минута, което го прави изключително ефикасен при отпушване на канали с голямо сечение в различни обекти – частни домакинства, обществени места или общински сгради.

 

бус за отпушване на канали с вода под налягане

 

Как работи буса с вода под налягане?

С помощта на помпата за високо налягане, машината освобождава необходимата водна струя за изтласкване на замърсяванията и отпушване на канализацията. Водата преминава по маркуч, който е навит на макара в буса и може лесно да се разпъне или навие до необходимата дължина, която може да се контролира и в процеса на работа. Потичането на водата става след като се освободи предпазната дюза, която я спира. През цялото време на работа екипът ни контролира налягането на водата като следи показателите на таблото за управление. След първоначалното отпушване на канала или шахтата, се извършва заключително промиване и проверка дали водата се оттича нормално по хода на канализацията.

Защо този метод за отпушване е добър?

Най-голямото предимство на този начин на отпушване е, че се използва силата на водното налягане, за да се изтласкат отпадъците, довели до запушването на канализацията. Водният стълб е с налягане, което може да се регулира от 160 до 200 бара, а дебитът от 120 литра в минута е достътъчен да разбие всяко задръстване.

Този метод на отпушване е особено ефикасен при големи тръби, водосъбирателни и ревизионни шахти както в уличната, така и във вътрешната канализация – мазета, гаражи, складови помещения, подземни паркинги и друг тип партерни помещения.

Всеки един опитен екип като нашият, работещ с машина за отпушване на канали знае как да извърши отпушването, така че потокът на водата под налягане да промие стените на канала най-ефективно по цялата му дължина. Постигнатият ефект се засилва чрез многократни повторения на придвижванията на струята по хода на канала, така че всички препятствия да бъдат отстранени.

Като обобщение може да кажем, че това е един бюджетен и универсален метод за отпушване на канали, работещ при всякакви условия и ситуации, спестяващ време и допълнителни разходи по ремонт на канализацията.

Причини да потърсите фирма за отпушване на канали с вода под налягане

  • Решавате проблема мигновенно! Процесът по отпушване е бърз (в рамките на минути) и ефективен
  • Пестите средства от ремонти. Тръбите се запазват без увреждане и не се налагат последващи ремонтни дейности
  • Не се ангажирате с нищо допълнително.Не остават никакви замърсявания и не се налага да почиствате или изхвърляте извадените отпадъци
  • Това е най-надеждното и ефективно средство за отпушване на канали, така че да не се появява повторно запушване на същото място

 

Не се колебайте при необходимост от отпушване на канал или шахта, да се свържете с нас и да се убедите сами във всички тези предимства при използването на машините с вода под налягане.