Видеодиагностика на канали в Подуене

Погрижете се за поддържането на канализацията ви в дома ви в Подуене в добро състояние. Редовната профилактика и видеодиагностика на канали ви гарантират минимални проблеми. С течение на времето канализационните тръби се износват и ако са от стар тип – метални или каменинови, видеодиагностиката ще покаже дали има дефекти, натрупвания на замърсявания, процепи, размествания и други. Установените дефекти ще бъдат отстранени от специалистите ни, така че да не се стига до големи неприятности, които ще ви струват много средства.

Оборудване за видеодиагностика

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД разполага с два вида камери, с които извършваме диагностика на канализация в Подуене.

Първата камера с жило е за диагностика на тръби с по-малък диаметър – до ф250. Тя е с жило, чиято дължина е 50 метра. Жилото прониква навътре в тръбите и дава възможност за оглед и подробен запис, който след това се анализира от нашите специалисти. Така се получава информация за това, дали са достатъчно проходими тръбите, има ли проблеми в снадките и т.н.

Втората камера е дистанционно управляема камера робот. Тя има брояч на метри и е подходяща за оглед и диагностика на тръби с по-голям диаметър – от ф250 до ф1500. И с тази камера се получава точна информация за състоянието на тръбите, тяхната проходимост, какви проблеми има. В по-големите тръби, които са част от външната канализация, може да се установи и дали има размествания, проникване на корени на дървета, попадане на строителни отпадъци и др.

Видеодиагностика за установяване на затлачване вътре в каналите

При видеодиагностика на канализацията в дома ви в Подуене нашите специалисти ще установят и дали има замърсявания, полепнали по тръбите. Каналите са изложени на редовно, ежедневно замърсяване, от отпадъци с различна големина, които попадат вътре при миене и къпане.

Дори малките количества сапун, мазнини, малките отпадъци от храни допринасят за затлачването на вътрешността на каналите. Космите са друг редовен замърсител, като лесно се наслагват върху вече образувания лепкав слой от мазнини, сапун и други замърсявания.

Много опасно е изхвърлянето в канализацията на хигиенни материали. Те не се разлагат и засядат лесно в тръбите, на удобни места – наслоени замърсявания, снадки и други. При изхвърляне на хигиенни материали в канализацията бързо може да се образува масивно запушване. Затова бъдете особено внимателни да не изхвърляте мокри кърпички и други хигиенни материали в каналите в дома ви в Подуене.

Много важно е да не изхвърляте храни в канализацията. По-добре ги поставете в кутия или плик и ги изхвърлете с другите боклуци.

Ако диагностиката с видеокамера установи, че каналите ви са силно замърсени с налепи, ще се наложи почистване, за да се избегне запушване, отстраняването на което ще отнеме повече време и ще ви струва много повече.

Видеодиагностика на канали

При видеодиагностиката продължителността на огледа е различна

Когато се наложи видеодиагностика на канали в София, продължителността на огледа на канализационните ви тръби в дома ви в Подуене зависи от различни фактори. Те включват дължината на участъка, който се оглежда, на колко на брой канали трябва да се извърши видеодиагностика. Огледът трябва да се извърши внимателно, за да се получи точна представа за състоянието на вътрешността на каналите.

Обадете се на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за видеодиагностика на канализацията ви в Подуене, за да установим навреме проблемите още на ранен етап и да се погрижим за отстраняването им.