Видеодиагностика на проблеми в канализацията за Хиподрума

За жителите на Хиподрума, които имат проблеми в канализацията, в домовете и в общите части, видео диагностиката е първата стъпка към успешното решаване на повтарящи се проблеми с канализацията!

Най-добрата информация освен от оглед се получава с видеодиагностика на канали. Записът на огледа от специална камера се анализира, за да се установи къде има проблеми, дали има запушване, спукване, разместване на тръби. Така не се налага къртене и причината за проблема се установява бързо. Освен това се вижда къде има зараждащи се проблеми още на ранен етап, за да се вземат мерки и да не се допусне масивно запушване, теч или наводнение. За видеодиагностика на тръбите на канализацията в дома ви, както и извън тях потърсете специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Ние сме на ваше разположение и разполагаме с две камери, за оглед на тръби с по-малък диаметър и с голям диаметър, каквито са тръбите на уличната канализация.

 

Проблемите могат да бъдат в дома, във вертикален щранг или в уличната канализацията

Първите проблеми, които най-често се появяват в домовете в Хиподрума, са натрупвания в хоризонталните щрангове. Водата от миене и къпане неизбежно съдържа остатъци от храна, мазнини, сапун, шампоан. В канала проникват и косми. Затова трябва да внимавате да не допускате изхвърляне на частици от продукти, да обирате космите, а остатъците от калъпа сапун да изхвърляте в боклука. Поставянето на предпазна цедка на всяка мивка и сифон е задължително. В противен случай бързо или по-бавно ще се стигне до необходимост от отпушване на мивки в София.

Но не винаги проблемът при бавно или никакво оттичане на водата се дължи на запушване в канализационния отсек в дома ви. В многоетажните домове вертикалните щрангове поемат отпадните води от етажите и отпадъците, които се съдържат в тях, могат да се натрупат във вертикален щранг.

Уличната канализация също може да причини проблеми, ако се запуши някоя шахта. Тогава на всички етажи водата започва да се връща и не се оттича. Ако в тръбите проникнат корени на дървета или тръбите се разместят, това също може да е причина за проблеми.

Разбира се, точната ситуация може да се установи чрез видеодиагностика. Но ако има запушване и неоттичане на водата, първо се отстранява това запушване, а след това се прави оглед с видеокамера.

 

Видеодиагностика на тръби с диаметър от ф40 до ф250

Ако трябва да се извърши видеодиагностика на тръби от вътрешната канализация в Хиподрума, използваме видеокамера с жило. Жилото има дължина 50 метра и прониква вътре в тръбите, за да направим по този начин оглед, който се документира с видеозапис. Проверяваме както целостта на тръбите, така и дали има размествания, счупвания, пуквания. След анализа на състоянието на тръбите предприемаме необходимите ремонти или отпушване на канализация.

 

Видеодиагностика на големи тръби – с диаметър от ф250 до ф1500

За тръбите с голям диаметър от уличната канализация в Хиподрума използваме камера с робот. Тя е с дистанционно управление и има брояч на метрите, чрез който локализираме проблемните места. В уличната канализация могат да попаднат различни предмети, камъни, корени на дървета, затова видеодиагностиката е незаменима за установяване какво точно причинява проблемите, поради които се обръщате към КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

При неприятна миризма от каналите или при бавно оттичане, или с цел профилактика, за да си спестите бъдещи проблеми, разчитайте на професионалното извършване на видеодиагностика на канализацията в и в близост до дома ви в Хиподрума. Спестете си големи проблеми и вземете отрано мерки, за да диагностицираме проблема в каналите и да ги отстраним отрано.