Диагностика на запушен канал в Люлин 7

При често повтаряне на запушване на канал в дома ви в Люлин 7  обикновено има някаква по-сериозна причина, която трябва да се отстрани. Любителското пробване дали ще можете да се справите може да не даде резултат, а може и да наводните помещението. В такива случаи се препоръчва да се направи диагностика на канала, за да се установи къде точно е това запушването и каква е причината за проблема.  Такава видео диагностика  на канали предлага КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. А след това ще извършим и отпушването, като след разбиването на запречващото оттичането на водата натрупване ще направим и основно промиване на канала. Ако запушването е поради някакви дефекти и повреди в канала, ще ги отстраним.

 

Защо е необходима диагностика при запушвания

Запушването може да се дължи не само на натрупване на замърсявания от отпадните води от миене и къпане. Затова трябва специалисти да направят оглед и диагностика на запушения канал, за да се види какво е състоянието на вътрешността на тръбата.

Запушванията са най-честата причина за неоттичане на водата.

Но ако в канала има разместване на тръбите, счупване и поради това изместване, се образуват  удобни места за отлагане на замърсяванията, носени от отпадните води.

Особено много са отпадъчните частици от миене на съдове и прибори, а с водата от миенето в каналите попадат и мазнини, които се отлагат лесно и също така лесно привличат всякакви частици.

Всяка грапава повърхност в канализацията в дома ви в Люлин 7 привлича замърсявания, косми и други частици. Удобни за отлагането и задържането им са и снадките на тръбите. При диагностиката специалистите установяват до къде е проходим каналът. Това може да се установи с вкарване на спирали, за да се види до къде могат да стигнат безпрепятствено.

При запушване, когато може да се отводни част от канала, може да се извърши и видеодиагностика. Така ще се получи точна информация за състоянието на дадения участък, за да се извърши ремонт и да се отпуши каналът.

 

Диагностика на уличната част от канализацията

При запушване на частта от канализацията в извънблоковото пространство в Люлин 7 също е необходима диагностика. Причините освен натрупване на отпадъци могат да бъдат пропадане, изместване, проникване на корени на дървета, попадане на камъни и строителни отпадъци. Тези едри предмети пречат на оттичането, затова трябва да се премахнат.

Както при повреди в тръбите – счупвания, измествания, така и при наличие на големи отпадъци, трябва да се направи изкоп, за да се открият и ремонтират тръбите. Нашите специалисти имат опит с ремонти на външната канализация. Преди това извършваме диагностика, за да сме сигурни, че причините са в тази част от каналите.

 

Видеодиагностика с камери

Видеодиагностиката с камери дава сигурна информация за състоянието на каналите. Те имат възможност за видеозапис, който след това се анализира и така се получават данни за причините за запушвания в канализация в Люлин 7.

За тръби с по-малък диаметър – между ф40 и ф250 – използваме камера с жило. Жилото навлиза в канала и прави запис на вътрешността, за да се види какво е състоянието на стените на тръбите, на връзките, снадките.

За по-големи тръби – с диаметър между ф250 и ф 1500 – използваме камера с робот, който прониква навътре в каналите. Тази камера е дистанционно управляема. Броячът за метри дава информация до къде е проникнал роботът.

Поръчайте диагностика при запушен канал в Люлин 7. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще ви осигурят не само точна диагностика, но и качествен ремонт.