Диагностика на запушен канал в Малинова долина

В дома ви в Малинова долина изправността на канализацията е много важна за комфорта. Но неизбежно с ежедневното й използване в каналите попадат дребни частици от храна, малки количества мазнини, препарати, косми. Така се стига до запушен канал и се налага да търсите фирма за отпушване на канали в София. За да се установи какъв е проблемът и той да се отстрани, е необходимо специалистите да извършат диагностика. Затова не правете опити да отпушите с оцет, сода, с ръчна вакуумна помпа или спирала. Не винаги мястото на запушването е близо до сифона, а с опитите да изсипвате препарати в канала можете да усложните ситуацията.

Първо трябва да се отстрани водата, за да може да се извърши диагностика

При запушен канал на мивката или на тоалетната чиния в тях се задържа вода. Диагностиката с видеокамера на запушването на канала в дома ви в Малинова долина не може да се извърши, докато не се отстрани водата. За отстраняването специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използват мощна професионална помпа. Отстраняването на водата с подръчни средства става бавно, затова няма смисъл да се опитвате да правите това. Изчакайте идването на нашите специалисти с професионалната помпа.

Заедно с водата се изпомпват и частици от отпадъците, наслоени в канала

Когато извикате специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за изпомпване на застояла в канала вода в дома ви в Малинова долина, изпомпването на водата ще помогне и за отстраняването на част от наслоените вътре отпадъци. Ако запушването не е масивно и не се дължи на причини свързани например с външната канализация, така ще се отпуши целият канал. Ако обаче причините за запушването са други или наслояванията са масивни, ще трябва да се отстранят причините или натрупаният масивен слой отпадъци вътре в канала.

Оглед на вътрешността на канала с видеокамера

Специалистите първо оглеждат вътрешността на тръбите от канализацията с видеокамера. Камерите за оглед са с жило или тип робот. Първият вид е за оглед на тръби с по-малък диаметър и са подходящи за оглед на тръбите от вътрешната канализация.

За оглед на тръбите от външната канализация се използва камера робот. Често в областта на външните тръби се получават размествания, тръбите могат да се пукнат, в тях да проникнат камъни, корени на дървета и други.

Видеодиагностиката спестява къртене напосоки

Диагностиката с използване на видеокамера помага за установяване на точното място на проблема и естеството му. Така не се кърти напосоки, докато се стигне до проблемното място, а това пести време и средства. Камерата робот може да достигне до 150 метра навътре в канализацията.

С видеодиагностика на канали ще си спестите много неприятности след като в дома ви в Малинова долина възникнат проблеми. Когато водата започне да се задържа в мивката или тоалетната, не чакайте – незабавно се обадете на КАНАЛИ-ТИНО. След видеодиагностиката отпушваме канализацията с професионални спирали, а след отстраняването на замърсяванията промиваме основно вътрешността на тръбите, за да не останат никакви налепи, които да привличат нови отпадъци.