Диагностика на запушен канал в Триъгълника

Запушването на канал може да бъде в различни места. Не винаги живеещите в дома могат да установят правилно къде е то. Трудно, а често и невъзможно за отпушване с любителски начини е масивното запушване. За диагностика и отпушване на канал в Триъгълника разчитайте на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

 

Диагностика на запушен канал в Триъгълника

 

Запушване в сифона или в частта от канализацията в пределите на дома

За да се постигне отпушване, трябва да се установи каква е масата от отпадъци натрупана в канала. Най-често запушванията в домове се причиняват от изхвърляне в канала на мазнини и отпадъци от храна. Мазнините са особено рисков фактор. Те лесно полепват по стените на тръбите, привличат и задържат и всякакви други частици – от храни, косми, малки количества сапун, и други.

Нашите специалисти правят оглед и първо проверяват сифона, където може да има натрупани замърсявания. Ак има такива, сифонът се разглобява и почиства.

Ако запушването не е в сифона, то е навътре в канала. Ние извършваме механично отпушване на канализация , като използваме професионални спирали с голяма дължина. Те се вкарват в канала с въртеливо движение и се достига до мястото на запушването. Тогава разбиваме натрупванията от замърсявания, които са причинили това запушване. Нашите спирали имат комплект от накрайници, с които може да се разбият натрупани замърсявания от различни видове. Ще подберем правилния накрайник, а ако трябва, ще използваме и друг, за да извършим отпушване на канали София в дома ви в Триъгълника.

Запушване във вертикален щранг

Често големите отпадъци преминават през тръбите от канализацията в пределите на дома и могат да причинят запушване във вертикален щранг. Ако живеете в дом на повече от един етаж, след диагностика на домашната канализация и установяване, че няма запушване в тази част, ще проверим и вертикалните щрангове.

Често изхвърлените по невнимание хигиенни материали, като мокри кърпички и други, които не се разлагат, засядат във вертикален щранг. Диагностиката се извършва през ревизионните шахти. И тук, ако установим запушване, използваме спирали и други спомагателни уреди, за да извлечем натрупванията, пречещи на оттичането на отпадните води.

Запушване във външната канализация

Външната канализация на дома ви в Триъгълника също може да бъде изложена на рискове от запушвания. Външните тръби могат да се пукнат или разместят при наместване на почвата или при строителни работи. В тях могат да попаднат камъни и строителни отпадъци. А и дърветата навън създават рискове от запушване, ако корените им проникнат в тръба от външната канализация.

Диагностиката на каналите, първо в дома ви в Триъгълника, а след това и на вертикалните щрангове и на външните канали, установява къде точно са натрупани отпадъци, създаващи пречки за оттичане на водата.

Видеодиагностика

С видеодиагностика на канали се прави оглед на вътрешността на тръбите, за да се установи къде е запушването. Ние разполагаме както с камера с жило за диагностика на състоянието на тръби с по-малък диаметър, така и с камера робот за оглед и диагностика на тръби с голям диаметър.

Видеодиагностиката помага да се избегне къртене и разбиване напосоки, без да се знае точното място на запушването. Обадете ни се за диагностика на каналите ви в Триъгълника, ако водата ви се оттича бавно или изобщо е престанала да се оттича.

Бързата ни намеса ще предотврати по-големи щети, включително наводнение. Разчитайте на диагностика и отпушване от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за Триъгълника.