Диагностика на запушен канал за квартал Иван Вазов

Как да се извърши диагностика на запушен канал? Това е процедура, която трябва да се проведе с камера. Тя се налага често, когато клиенти от квартал Иван Вазов ни питат как да отстранят запушване и могат ли да се справят сами. Нашият съвет е да се обърнете към фирма за отпушване на канали КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за видеодиагностика.

Диагностика на запушен канал за квартал Иван Вазов

Запушванията са чест проблем и не могат да се избегнат

Запушванията са неизбежни, дори когато полагате грижи да не замърсявате отпадните води, поставяте специални цедки на сифоните и изхвърляте дори и най-дребните отпадъци в торбата за боклук. Но самата вода отнася мазнини и количества сапун и шампоан, които могат малко по малко да се натрупат вътре в тръбите в дома ви в квартал Иван Вазов. Извън сградата канализацията също е изложена на рискове – дали от разместване на тръбите и попадане на пръст и камъни, или от проникване на клони на дървета.

Точната причина за запушения канал не може да се установи, докато не се направи професионална видеодиагностика на канали в София и региона.

Диагностиката помага да се установи къде точно и от какво естество е запушването

За канали, които често се запушват в квартал Иван Вазов, което означава, че има проблем някъде в тях, е необходима диагностика, за да се установи къде и какъв е проблемът. Това не е задача за вас. Необходимо е професионално оборудване – камера, която да проникне навътре и да се направи запис, който след това да се прегледа от специалисти.

Камерите, използвани за оглед на канални тръби с диаметър от 40 до 250 мм, са с жило, което може да проникне навътре в тях на разстояние до 50 метра. Записът от огледа ще покаже къде има натрупвания на лепкав слой, дали има и други полепнали отпадъци, които стесняват много тръбата, както и други проблеми.

Снадките на тръбите са много благоприятни за натрупвания на отпадъци. Жилото на камерата помага да се прегледат и те, за да може да се установи какво е състоянието им и дали в тях не се крие проблемът.

Диагностиката помага да се прецени какво да се предприеме за отстраняването на проблема

Ако сте решили да отпушите запушения канал в дома си в квартал Иван Вазов и купите някакъв препарат за отпушване, най-вероятно ще сбъркате. Препаратите не могат да се справят с големи запушвания. Освен това, ако в тръбите има натрупано голямо количество мазнини, избягването на което е почти невъзможно в съвременните условия, киселинността на препарата, взаимодействаща с мазнините, ще има резултат натрупването на сапуновидни материали, продукт на това взаимодействие. А тези материали усложняват нещата и благоприятстват увеличаването на запушването.

Установяването на точното място на запушване спестява много време

Разбираме, че когато в дома ви в квартал Иван Вазов водата спре да се оттича, оттича се на пресекулки или бавно, първоначалната ви реакция е да изсипете някакъв препарат в канала. Но проблемът може да се крие по-нататък, извън апартамента или сградата. Ако проблемът е например в проникване на корени на дървета, препаратът няма да ви помогне. Само ще изгубите време.

свържете се с насСвържете се с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД  за професионална диагностика и за установяване на точното място и естество на запушването. След диагностиката ще предприемем необходимите действия за отстраняване на източника на проблема и ще промием тръбите до пълна чистота.