Диагностика на канали в Крива река

При проблеми в канализацията в дома ви в квартал Крива река специалистите от фирма за отпушване на канали в София КАНАЛИ-ТИНО ЕООД извършват огледи, за да установят причините за тези проблеми. След това се предприемат дейности за отстраняването им.

Най-чести са проблемите със запушвания. При тях е особено важно да се извърши диагностика, за да се установи къде е запушването и какви са наслагванията, които препречват пътя на отпадните води.

Тръбите на каналите са изложени на ежедневното замърсяване от отпадните води. Те могат да се пукнат, да се разместят, а тръбите от старите типове се износват и е необходимо да се подменят. При такива проблеми диагностиката също е много важна, за да може специалистите да знаят каква е ситуацията в дадения участък и какво трябва да се направи.

запушена канализация от външни тела

Специализирани камери за видеодиагностика

Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използват специални камери за видеодиагностика на канали. При съмнения за повреди в тръбите в даден участък правим оглед с камерата и записваме огледа на клип, който предоставяме и на клиента.

С видеодиагностиката се избягва къртене, за да се открие дадената тръба и да се види какъв е проблемът там.

Ако се установи, че в дома ви или във външната част на канализацията около дома ви в Крива река има счупване или други дефекти в тръбите, поради строителни работи наблизо, прорастване на дървета, проникване на външни предмети, се налага къртене или копаене, за да се отстрани даденият проблем. Но ако например трудностите с оттичането се дължат на запушване, нашите специалисти пускат в канала професионална спирала с подходящ накрайник или прилагат отпушване с вода под налягане. Не е необходимо да се кърти, ако се установи, че проблемът се дължи на запушване. Така с видеодиагностика ви спестяваме и къртене и допълнителни неудобства.

видеодиагностика на канали

Видеокамери, които използваме

Ние имаме съвременни камери, с които извършваме огледи и откриваме проблеми и течове в тръби с диаметър от ф40 до ф1500.

Единият вид камера е с жило. Тази камера има дължина на жилото 50 метра. Подходяща е за диагностика на тръби с диаметър от ф40 до ф250. С нея оглеждаме проходимостта в тръбите, както и разклоненията, снадките, какви наслагвания на замърсявания има, има ли пуквания и т.н. Докато камерата извършва огледа, информацията се наблюдава на цветен монитор. С въртящата се глава на камерата се извършва детайлен оглед, за да се установят всички проблеми и дефекти.

Другата камера е тип робот. Тя е подходяща за огледи на тръби с диаметър ф250 до ф 1500. И с нея се оглеждат тръбите, установяват се натрупванията на отпадъчни частици, дали има външни предмети проникнали в дадения канал, дали има прорастване на корени, попадане на камъни, размествания, пуквания, счупвания.

При тази камера има брояч на метрите, с който може точно да се установи мястото на проблема, за който сте ни се обадили. Ако е започнало корозиране, както често се случва при старите типове тръби, ако има наслагване на отпадъчни частици, което скоро ще доведе до запушване в дома ви в Крива река, ще предприемем необходимите мерки, за да почистим канала и да предотвратим по-сериозно запушване, отстраняването на което би ви струвало и по-скъпо.

Обадете ни се за диагностика на каналите ви в дома ви в Крива река. Така навреме ще установим проблеми и ще ги отстраним. Профилактиката на канализацията ви ще ви спести големи разходи за отстраняване на сериозни проблеми. А за ранното им откриване на начален етап е важна извършваната от специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД видеодиагностика.