Диагностика на канали в Обеля

Нужда от диагностика на канали в Обеля се появява при проблеми с оттичането на водата. Причините може да са различни, затова не ви съветваме да вземате бързи решения. Канализацията на съвременните домове изисква диагностика от специалисти. Не винаги има наслоени отпадъци, за които се налага отпушване на канала. Причините може да са различни дефекти, а когато се е образувала запушваща тапа, тя може да е извън дома, във външната канализация.

Дейности преди диагностика на канализацията

Специалистите съветват диагностика на канализацията с видеокамера, за да се установи точната причина. Така се избягва разбиване без да имате представа къде точно в канализацията в дома ви в Обеля е проблемът и дали проблемът не е извън дома ви.

Ако проблемът с оттичането е в начален етап, видеокамерата може да проникне навътре и да се направи запис, въз основа на който специалистите ще решат какво пречи на водния поток. Но ако няма оттичане, водата прелива в канала и има риск от наводняване, първо трябва тази вода да се изпомпи и тогава да се извърши диагностиката.

За да не се налага изпомпване и след това диагностика, или още по-лошо, наводняване на помещението, при първите признаци на проблеми, задържане на водата или неприятна миризма носеща се от канала, се обадете на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД – фирма за диагностика и отпушване на канализация в София.

Видеодиагностика с подходяща видеокамера

Видеокамерите, с които специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД диагностицират състоянието на каналите в дома ви в Обеля, са два вида.

Едната е камера с жило, което прониква до 50 метра навътре в тръби с диаметър до ф250. Другата е камера с робот, която е подходяща за диагностика на по-големи тръби, с диаметър до ф1500. Тя прониква до 150 метра навътре в канала и е снабдена с електронен брояч на метрите и зум.

Диагностиката с камерите е точна, което е важно за успешното отстраняване на проблема.

Възможни причини за проблемите, които се установяват само с видеодиагностика

Както вече посочихме, не само натрупани частици от отпадъци, сапун, косми и други могат да пречат на оттичането на водата. Във външната част на канализацията тръбите могат да се разместят, в тях да проникнат корени на дървета или други едри предмети. Това може да се установи само чрез много къртене и разкопаване, а след това големи ремонти, или лесно, бързо и точно с видеокамери. За по-лесно възстановяване на доброто състояние на канализацията в дома ви в Обеля сме сигурни, че ще изберете второто. А ние ще извършим отводняване, ако се налага, и след това ще направим видеодигностика за установяване на състоянието на каналите и какви проблеми са възникнали. Ще изследваме и връзките и снадките на тръбите, тъй като те са потенциални места на възникване на проблеми – размествания, пукване, натрупване на мазнини и отпадъчни частици.

След това ще се заемем с отстраняването на проблема. След прочистването ще извършим промиване на канала със силна струя вода, за да постигнем пълно почистване.

Не отлагайте обаждането на фирма за отпушване и профилактика на канали възможно най-скоро след като забележите, че водата се задържа при оттичане. Всяко отлагане ще задълбочи нещата. Не предприемайте опити за справяне с лошото състояние на канала в дома ви в Обеля, най-вероятно е да не успеете, ако има проблем във външната канализация или каналът ви е с натрупани мазнини, косми и други. Обадете се бързо на специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за видеодиагностика!