Диагностика на канали в Суходол

В каналите в домове и други сгради в Суходол ежедневно се изливат стотици, хиляди литри отпадни води. С тях в тръбите попадат и замърсители – отмити от съдове остатъци от храна, препарати за миене и къпане, косми. Те причиняват част от проблемите в канализацията и за отпушване на канали в София е необходимо извършване на диагностика.

Каналите са изложени и на други рискове, които причиняват проблеми. Пуквания и счупвания на тръби, особено във външната част на канализацията, прорасване на корени на дървета и пропадане на почвата, които причиняват пуквания и размествания – тези проблеми трябва да се установят от специалисти по диагностика на канализацията.

Когато в дома ви в Суходол възникне проблем с оттичането, може да се е образувало запушване. Но то може и да е извън дома ви, ако живеете в блок. Запушвания често се образуват във вертикалните щрангове.

За да се отстрани проблем, трябва да се установи какъв точно е той. Диагностиката е първата стъпка в отстраняването на запушвания или дефекти в участъци от тръбите. Точното локализиране е важно за бързото отстраняване на проблемите. За диагностика се обърнете към специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, които ще я извършат точно и професионално и ще отстранят проблема, който ви пречи да използвате мивка, тоалетна, баня, или създава риск от наводнение.

Диагностика на вътрешната част в дома и отпушване със спирала

При оглед и диагностика за отстраняване на проблеми и дейности по отстраняването им първо започваме с оглед на частта от каналите в дома – сифона, тръбата под него. При запушвания в домове в Суходол първо проверяваме тези части от каналите.

Разглобяваме и почистваме сифоните. Ако проблемът не е в тях, вмъкваме спирала с подходящ накрайник. Чрез придвижване навътре в тръбата достигаме до запушващия слой, ако това е причина за неоттичане на водата. С професионални спирали и накрайници разбиваме дори дебели слоеве от запушващи натрупвания.

Важно е след това да се промие целият канал, за да се почисти напълно вътрешността на тръбите.

Диагностика на вертикални щрангове

Ако в самия дом на етажа няма запушване или друг проблем, проверяваме вертикалните щрангове. Това се постига със спирала, която се вкарва през ревизионен отвор, който се намира в мазетата. Установяването на запушването и отстраняването са както при диагностика и отпушване на частта от канализацията в дома.

Видеодиагностика на тръби с малък и голям диаметър

Разполагаме с видеокамери, с които проверяваме канализацията в домове в Суходол, за дя избегнем разбивания, докато достигнем до проблемния участък. С видеокамерите правим основен оглед и установяваме състоянието на тръбите, снадките, дали има пуквания, счупвания, размествания.

За видеодиагностика на канали с малки тръби използваме камера с жило, а за тръби с по-голям диаметър използваме камера робот. И с двете камери правим запис, който след това анализираме, за да предприемем необходимите действия и ремонти за отстраняване на проблемите.

   Свържете се с нас! За Суходол КАНАЛИ-ТИНО ЕООД предлага както диагностика чрез изследване на каналите със спирали, така и видеодиагностика на канали в София. Така за всяка ситуация ще установим точния проблем и ще извършим отпушване или ремонт според необходимостта.