Миризма в тоалетната – съвети от фирма за отпушване на канали

Въпреки редовното пускане на водата и ароматизатора, често се случва от тоалетната чиния да се носи неприятна миризма. Това е не само неприятно, но и нездравословно. Ще разгледаме причините, поради които може да се стигне до този проблем, и ще ви предложим как да се справите с неприятната миризма. Обикновено в такива случаи се налага да използвате специализирани услуги за отпушване на канализация.

 

Миризмата в тоалетната

 

Потърсете причината в тоалетната

Проверете меката връзка с канализацията. Възможно е да се е изместила и миризмата да е от там, а не от тоалетната чиния. Наместете внимателно меката връзка.

Неприятна миризма поради застояла вода в тоалетната чиния

Ако не сте посещавали вилата или селската къща от няколко месеца, водата в тоалетната чиния застоява. Възможно е миризмата да се дължи на това. Пуснете водата 2-3 пъти, за да отмиете застоялото количество.

Запушване на канализацията

Ако живеете на първия етаж в блок, неприятната миризма може да се дължи на запушване на нивото на мазетата. Трябва да се обадите на фирма за отпушване на канали. Специалистите ще установят точната причина и ще я отстранят с професионално оборудване. Не се опитвайте сами да проверите дали има запушване и да изсипвате смеси за отпушване в тоалетната чиния и сифоните. Важно е да се определи точно какъв проблем е източник на миризма и къде точно се е появил. Това е задача за специалисти. Отлагането може да ви причини допълнителни разходи.

Ако домът ви е с метални тръби на канализацията

В течение на времето чугунените тръби се пропукват. Микропукнатините не са такива, че да започна изтичане на малки количества отпадни води, но са достатъчни, за да се разнася миризма.

Проверете откритите участъци от тръбите, включително страните им, обърнати към стената.

Дори и да не забележите пукнатини, обадете се на специалисти – вероятно е време за смяна на тръбите с нови, PVC тръби. Това ще ви спести и други проблеми в бъдеще. Запушванията се образуват по-лесно в чугунените тръби, тъй като те са податливи на корозия и вътрешната им повърхност става грапава, много подходяща за натрупване на отлагания.

смяна на стари канализационни тръби

Неправилно монтирана тоалетна чиния

Ако тоалетната чиния е монтирана неправилно, това също може да бъде причина за неприятна миризма и изтичане на отпадни води.

Няма да можете да се справите без специализирани услуги. Обърнете се към специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да проверят монтажа и да демонтират, а след това да монтират правилно тоалетната чиния, ако проблемът е в неправилното монтиране.

 

 

Ако водата е застояла или запушването е в начална степен

Преди да дойдат специалистите, за да установят каква е причината за неприятната миризма в тоалетната, можете да промиете с гореща вода, в която сте разтворили сода и оцет. Количеството е половин чаша сода и чаша оцет на няколко литра вода.

След изливане на сместа трябва да се изчака, за да подейства.

 

 

Миризмата в тоалетната е проблем, който трябва да се отстрани възможно най-бързо. Не отлагайте, ако причината е запушване, може да се стигне до пълно спиране на оттичането на водата и дори до наводняване. Обадете се на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за бързо установяване на причината за миризмата и отстраняването на тази причина.