Отпушване и почистване на канализация от ревизионна шахта в ж.к. Люлин с използване на вода под високо налягане

Поддръжката на каналите е от важно значение за тяхното функциониране и дълготрайност. Тя включва редовни инспекции, почистване и отстраняване на потенциални пречки или проблеми в системите за водоснабдяване и канализация.

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД е вашия надежден партньор в областта на отпушването на канали и решаването на всички видове проблеми, свързани с канализацията. Нашият екип от специалисти разполага със знание и опит, за да ви осигури най-добрите решения и услуги за грижа за канализационната система на вашия обект.

 

Отпушване и почистване на канализация

 

Защо да използвате професионални услуги по отпушване на канали

КАНАЛИ ТИНО ЕООД се стреми да осигури достъпни решения за всички ваши нужди по отпушване и поддръжка на канализационната система. Не се колебайте да се свържете с нас, за да научите повече за нашите услуги и да решим вашия текущ проблем.

Нашите специализирани услуги включват:

  • Отпушване на канали – използваме съвременни методи и оборудване, за да премахнем блокажите бързо и ефективно;
  • Почистване и профилактика на канали – предоставяме услуги за почистване и профилактика на канали, които гарантират нейната надеждност;
  • Отпушване на тоалетни, мивки, сифони и душ кабини – независимо от типа на блокажа, ние имаме решение за него;
  • Видеодиагностика на канали – за точно локализиране на проблемите в канализацията използваме съвременни технологии за видеодиагностика;
  • Откриване на канализационни и водопроводни тръби, кабели и др. – Предлагаме услуги за точно откриване на скрити проблеми и тръби, за да предотвратим ненужни нарушения и ремонти.

Отпушване на канализация от ревизионна шахта с вода под налягане

Една от нашите стари клиенти в ж.к. Люлин, София неотдавна се свърза с нас, изправен пред проблем със запушени канализационни тръби. За да решим този неприятен инцидент, решихме да приложим нашата ефективна процедура за отпушване и почистване на канали с вода под високо налягане.

Нашите опитни техници избраха да извършат тази операция от ревизионната шахта, където имаше удобен достъп до цялата система.

 

 

Какво представляват ревизионните шахти

Ревизионните шахти, често наричани и инспекционни шахти, са специални конструкции, предназначени да предоставят достъп до подземни канали и тунели. Те са от съществено значение за поддръжката и инспекцията на водопроводната, канализационната и други важни инфраструктурни системи, които се намират под земята.

Ревизионните шахти обикновено се изграждат като вертикални или наклонени отвори, които предоставят възможност за спускане на техници и оборудване в подземните канали. Те са оборудвани с покрития или капаци, които могат да бъдат отваряни и затваряни за лесен достъп. Ревизионните шахти са ключов елемент в инфраструктурата на канализационните системи, тъй като позволяват бърза и ефективна реакция при инциденти и изискват редовни инспекции и поддръжка, за да се гарантира надеждността на инфраструктурата.

Първата стъпка в процеса на отпушване и почистване на каналите с вода под високо налягане е извършването на детайлна инспекция на ревизионната шахта. Тази инспекция е от съществено значение, тъй като предоставя информация за състоянието на канала и водния поток преди започване на работата.

Визуален преглед на вътрешността на ревизионната шахта, за да се определи нивото на замърсяване и наличието на блокажи.

Какво включва отпушването на канал с вода под високо налягане

Водата под високо налягане е технически процес, при който вода се подава в система с повишено налягане, което надвишава стандартното налягане в водопроводната мрежа. Този метод се използва често при почистване и отпушване на канали и тръбопроводи, особено там, където се събират отпадъчни материали и наслагвания.

Водата под високо налягане се впръсква или изтича под високо налягане чрез специални дюзи и насочва силен воден стълб в системата. Тази струя разгражда и отстранява замърсяванията, като същевременно почиства стените и повърхностите на канала или тръбопровода. Високото налягане прави този метод изключително ефективен за премахване на наслагвания и блокажи. 

Защо е важна проверката на канализационната система след отпушването

След внимателно и компетентно отстраняване на блокажите и почистване на каналите, за нас е важно да направим допълнителна проверка, за да се уверим, че всичко е в нормално състояние. Проверката на ефективността гарантира, че целите на операцията са постигнати и че каналът е готов за нормална експлоатация без проблеми.

В нашия случай при отстраняване на запушването в ж.к. Люлин взехме решение да се спуснем в мазето, което се оказа мъдро, защото там открихме неочакван проблем.

Излязохме пред помпата, която обаче беше инсталирана с някои неточности. Маркучът, който се използва за подаване на вода в канализационните тръби, беше вкаран прекалено дълбоко и неизправно, което води до задържане на мръсотии и замърсяване. Този неочакван проблем допълнително затруднява функционирането на канализационната система и предизвика запушване.

За да се справим с този проблем, решението беше да приложим нашата професионална машина ROWO, която се е утвърдила като ефективно средство за отпушване на трудни и нестандартни запушвания. Екипът ни с внимание извърши процедурата, като успешно премахна блокажите и възстанови нормалното функциониране на помпата и канализационната система.

Това е само един от малкото случаи от нашата практика, който отново подчертава важността на редовната поддръжка и инспекция на каналите, за да се предотвратят неочаквани проблеми и инциденти. Ние сме горди, че можем да предложим бързо и ефективно решение на такива ситуации и се стремим към непрекъснато подобрение на нашите услуги, за да предоставим на клиентите ни най-доброто.