Отпушване и почистване на тоалетни чинии в Лагера

Запушената тоалетна чиния е проблем, който нарушава удобството и трябва да се реши възможно най-бързо. Но не мислете, че когато в дома ви в Лагера тоалетната чиния се запуши, най-бързият начин да се справите с това е да се опитате сами да я отпушите с подръчни средства.

Отстраняването на запушването, след като се е стигнало до това състояние, не е никак лесно. Най-добре е със задачата да се заеме специалист с професионално оборудване. А след самото отпушване трябва чинията и самият канал за отпадните води да се почистят добре, за да няма останки, които да започнат да създават ново запушване. И това е задача, при решаването на която най-добър резултат ще постигнат професионалисти в областта.

Свържете се с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД при възникнал проблем със запушена тоалетна чиния в кв. Лагера, София.

 

Отпадъците се трупат малко по малко и изведнъж се стига до запушване

Важно е в тоалетната чиния да не се изхвърлят други отпадъци освен тоалетна хартия. В бързината обаче много хора изхвърлят и частици от сапун, дори картонените ролки от използвани рула тоалетна хартия.

Домакините се изкушават да изхвърлят и останки от храни. Те могат да създадат много добри условия за привличане на всякакви частици отпадъци, особено ако се изхвърлят останки от ястия с повече мазнина. Мазнината действа привличащо на всякакви дребни частици и така по-бързо или по-бавно един ден в дома ви в Лагера водата в тоалетната чиния вече не може да се оттича.

Дори малките количества използвана тоалетна хартия могат да започнат да създават проблеми. Затова е важно след всяко използване на тоалетната да пускате водата, за да отмиете количествата отпадъци.

 

Има ли все пак смисъл да опитате да отпушите чинията

Ще ви препоръчаме да опитате първо с голямо количество гореща вода, което да изсипете в тоалетната чиния. Горещата вода ще разтвори мазнините и ще отмие запушващите материали, ако самата „тапа“ не е вече солидна. Изсипете няколко литра гореща вода и вижте дали водата в чинията не е започнала да спада. Ако нивото й намалява, макар и бавно, има надежда да се справите.

Другият вариант е с изсипване на чаша оцет, а след нея около чаша сода бикарбонат. Тъй като между двата продукта веднага ще започне реакция, затворете капака след изсипването на содата. Изчакайте 15-20 минути и изсипете обилно гореща вода.

Тези начини помагат, ако запушването не е вече солидно и неразбиваемо с обикновени продукти. В повечето случаи, когато водата в тоалетната чиния започне да се задържа, най-добре е да извикате професионалисти. Опитите ви да отпушите сами могат да причинят и наводнение, не си струва да рискувате.

 

Отпушване на тоалетната чиния от специалисти

Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД имат дълъг опит в отпушване на тоалетни чинии и са на разположение при възникване на такъв проблем в дома ви в Лагера.
Професионалните уреди, които използваме, включват спирали с различни накрайници. С тях достигаме до мястото на образуване на „тапата“ и я разбиваме.

 

Проблемът може да е някъде в канализационните тръби, а не в самата чиния

Не винаги при неоттичаща се вода от тоалетната чиния причината е запушване в самата чиния. Понякога запушването е някъде след чинията, затова ако се установи, че в тръбата на чинията няма пречещи на оттичането натрупвания, специалистите продължават с проверка на канализационните тръби след нея. При проверката използваме видеодиагностика за установяване на състоянието на участъците от тръбите и локализиране на мястото на запушване.

Запушванията в тръбите след тоалетната чиния се отстраняват със спирали. След това е важно да се пусне обилно количество вода, за да се отмият добре всички наслагвания.

При възникнал проблем със запушена тоалетна чиния в кв. Лагера – свържете се с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД!