Отпушване на дворна канализация в Христо Ботев

Канализацията в двора е изложена на замърсявания от околната среда, затова и запушванията в нея могат да ви изненадат неприятно. При запушване на каналите в двора може да има връщане на отпадните води в мивките, в банята, в тоалетната. Не можете да се миете, да поддържате хигиена, нарушава се нормалният ритъм на живот. Когато се появи такъв проблем в двора ви в Христо Ботев, бързо и професионално ще го разрешат специалистите по отпушване на дворна канализация в София.

Когато водата започне да се оттича бавно

Може би в канала са попаднали части от растения, листа, клончета, малки камъчета. А ако сте мили плодове и зеленчуци, листи и дръжки от тях също може да са допринесли за замърсяването на канала и за препятстването на оттичането на водата.

Но тези рискове не са единствените за дворната канализация в Христо Ботев. Корените на дърветата в двора могат да проникнат в тръбите и да причинят спукване, разместване и запушване. Ако неотдавна сте правили ремонт, в канала могат да попаднат строителни отпадъци.

Рискове от запушване на дворната канализация създават и децата, които пускат различни неща в канала, за да видят дали ще могат да ги пъхнат в отвора – това е забавление, което може да има сериозни последствия.

Първо трябва да се определи къде точно и от какво е запушването

Специалистите по отпушване на канали в София ще започнат с оглед и диагностика, за да установят точно къде и от какво е образувано запушването на дворната канализация. Класическият начин е с вкарване на спирали, които са с достатъчна дължина, за да проникнат навътре в тръбата и да достигнат до мястото на запушването.

Разбиване на запушването

Запушването може да се разбие успешно, като на спиралите се поставят различни накрайници. Така се разбиват дори упоритите наслоявания.

След това е необходимо каналът на двора да се промие добре със силна струя вода, за да се отстранят дори най-малките частици отпадъци.

Ако специалистите от нашата фирма за отпушване на канали преценят, че е подходящо отпушване с водна струя под налягане, те ще използват професионално оборудване с мощна помпа, за да извършат този вид отпушване.

Ако в тръбите са попаднали камъни, корени на дървета или строителни отпадъци

Запушванията на дворна канализация в Христо Ботев, причинени от такива големи отпадъци, могат да се отстранят чрез разкопаване, за да се премахнат механично камъните, корените или строителните отпадъци. В почти всички случаи трябва да се подмени и даденият участък от тръбата, защото големите отпадъци нанасят повреди като пуквания и счупвания.

Специалистите по отпушване на канали извършват всички дейности за отстраняването на проблема – изкопаване, премахване на отпадъците, подмяната на повредения участък от тръбата, а след това и засипването с пръст.

Отлагането може да причини големи проблеми и да ви струва скъпо

Когато усетите признаците за запушване на дворната канализация в дома ви в Христо Ботев, обадете се веднага на специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Освен отпушване на проблемния участък нашите специалисти почистват и участъка, водещ до уличната канализация, за да се гарантира, че няма да се появи проблем и в този участък.

Всяко отлагане може само да задълбочи проблема, да се стигне до наводняване и щети. Спестете си големи неприятности и разходи, като се обадите на нашите специалисти, за да отпушат вашата дворна канализация.