Отпушване на канализация в ж.к. Свобода

Всяка домашна канализация в кв. Свобода и районите на София е предназначена да поеме отпадните води, които да се пречистят преди да се отведат във водните басейни. Понякога може да се натрупат замърсители в канала, които пречат на свободното оттичане на мръсната вода.

Всеки проблем от такъв тип с канализацията създава неудобство на домакинствата и може да повлече след себе си още други проблеми. Ето защо бързата намеса на специализирана фирма за отпушване на канали е от значение, за да спестите не само време, а и средства.

Отпушване на канализация в Свобода

Отпушване на сифон на мивка

Много често в при миене на съдове в сифона на мивката в кухнята попадат и се натрупват мазнини и частици от храна. Сифоните в банята се запушват най-често от косми и миещи препарати.  Проблемът се задълбочава с времето и освен бавно оттичане на водата може да се стигне до напълно запушване на сифона.

В такива случаи може да използвате домашни средства за отпушване. Първото нещо, което трябва да направите е да освободите достъпа до сифона, ако има вода в мивката.

  • Сложете една празна кофа под мивката и развъртете капачката на сифона, ако има монтиран такъв. Така в кофата ще се излее всичката събрана вода.
  • Почистете до колкото е възможно след това полепналата мръсотия по вътрешните стени на сифона и поставете отново капачката.
  • Проверете дали водата се оттича.

Ако проблемът продължава, може да пробвате някой от следните методи за отпушване:

  • Използвайте вакуумна помпа, чрез която да създадете ваккум, така че да се засмуче събрана вода в мивката;
  • Използвайте телена закачалка, като я разгънете, така че да имате на разположение дълга тел, с помощта на която да достигнете до по-голяма дълбочина в тръбата и се опитате да извадите или пробиете мръсотията;
  • Излейте 2 литра вряла вода в сифона и изчакайте да подейства. След това промийте с още вода и вижте резултата;
  • Изсипете в сифона 4-5 с. л. сода за хляб и също толкова сол. Оставете да подейства 15 минути и излейте 1 л. вряла вода, за да промиете;
  • Изсипете в сифона 4-5 с. л. сода за хляб и 1 чаша оцет. Оставете да подейства и промийте с вряла вода след половин час;
  • Изсипете в сифона 1 литър кока кола и оставете да подейства половин час. След това промийте с вряла вода.

Бъдете внимателни с използването на врялата вода – съобразете с това какви са тръбите на канализацията ви и дали биха издържали такава температура.

Ако въпреки използваните способи, мивката не се отпуши, потърсете услугите на фирма за отпушване на сифони.

КАНАЛИ ТИНО ЕООД разполага с машини с дълги накрайници и въртящи се спирали за машинно отпушване на канали. Този метод освен, че е бърз и не отнема време е особено ефективен, защото не поврежда канала и решава окончателно проблема.

Отпушване на тоалетна

Тоалетните чинии се запушват най-често от попаднали предмети в широкия им отвор. Това могат да са санитарни принадлежности, хартия, дрехи или други неща изпуснати по невнимание. Когато в семейството има малки деца, трябва да сте особено внимателни, защото поради неразбиране могат да сложат предмет в тоалетна, което да я запуши. Друг съвет, който може да дадем е да държите капака на дъската винаги затворен, за да не се стига до неприятни изненади.

За отпушване на тоалетна в ж.к. Свобода и другите квартали на София КАНАЛИ ТИНО ЕООД предлага машинно отпушване, което практически е единственото правилно решение на проблема.

При запушване на тоалетна чиния няма смисъл да пробвате с домашни средства, тъй като те в повечето случаи не действат при този вид запушване на канализацията.

Нашият съвет е да действате бързо – свържете се с нас, тъй като този тип запушвания са особено неприятни и създават голямо неудобство, от една страна, че не може да се ползва тоалетната, а, от друга, с неприятната си миризма и замърсяване на помещението.