Отпушване на канали и шахти в Димитър Миленков

За запушен канал в Димитър Миленков може да се свържете с екипа на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Независимо дали запушването е в кухнята или в банята, то ще ви създаде голям проблем. За да може отново да ползвате нормално мивката или тоалетната, трябва да се извърши диагностика и отпушване. В зависимост от вида на запушването ние използваме специализирана техника за отпушване на канали с въртяща се спирала или вода под налягане.

Големи проблеми създават и запушените шахти. Признак на запушване на ревизионна шахта е събирането на вода в мазета. За отпушването и промиване на шахти от натрупани в тях отпадъци може да разчитате на нашия екип.

Отпушване на канали и шахти

Отпушване на канали

След предварителен оглед ще преценим как да извършим отпушването. Първо достигаме до запушването в канала с професионална спирала. Така вече знаем на каква дълбочина има натрупвания, пречещи на оттичането на водата.

Към професионалните ни спирали има комплект от накрайници. Те са предназначени за разбиване на натрупвания от различно естество. Подбираме подходящия накрайник и започваме да разбиваме „тапата“ с въртеливи движения на спиралата.

След като постигнем начално разбиване на основната маса, пускаме вода под налягане. Така се отнасят и по-малките частици и след промиването тръбата е напълно почистена. Ако оставим канала без промиване, ще останат малки частици от запушването и те скоро ще улеснят натрупването на нови замърсявания.

Отпушване на шахта при наводнено мазе

За отпушване на шахта също трябва да извършим оглед и диагностика. При наводняване на мазето първото място, където проверяваме за натрупване на отпадъци, е вертикалният щранг. Ако там няма натрупване, проверяваме канала между външните шахти. В тези шахти лесно могат да попаднат големи отпадъци от външната среда. Те обикновено засядат в канала между две шахти. При такова запушване на канализацията една от двете съседни шахти се наводнява, защото оттичането на водата е невъзможно.

За изваждане на отпадъците също използваме професионални спирали. Проникваме през ненаводнената шахта, от която изваждаме отпадъците. Сред тях често намираме и хигиенни материали. Затова ви съветваме да не изхвърляте такива материали в каналите. Те не се разлагат, раздуват се и лесно причиняват запушвания.

След като извадим запушващите отпадъци от ненаводнената шахта, почистваме и от дребните замърсявания. Това постигаме с прокарване на жица от шахтата през канала до другата шахта. Започваме да движим жицата напред назад и така раздвижваме и дребните остатъци. След това промиваме с вода за пълно почистване.

След като постигнем отпушване на шахтата и водата в мазето се оттече, трябва да почистите отпадъците от пода. Те могат да попаднат в канала на мазето и отново да се стигне до запушване.

Отпушването на канали и шахти е задача за специалисти

Запушванията на канали се образуват на различни места, на различна дълбочина и могат да се достигнат само с професионални спирали с достатъчна дължина. За разбиването на натрупванията са необходими специални накрайници, с каквито разполага екипът ни.

Отпушването на шахти също има своята специфика. Шахтите имат различна форма и дълбочина. С отпушването им може да се справят само нашите специалисти.

При запушване на канал или шахта в Димитър Миленков е важно да потърсите бързо нашите специалисти. Не си струва да търпите такова огромно неудобство. Освен това всяко запушване е свързано с риск от наводняване поради връщане на водата. Ние имаме познания, опит и необходимото професионално оборудване за справяне с всякакви проблеми, свързани с отпушване на канализация в София.