Отпушване на канали София

За отпушване на канали София се сещат всички, които имат проблеми със запушени мивки, тоалетни чинии, сифони в банята. А такива проблеми с оттичането на отпадните води възникват често. В каналите попадат различни замърсявания, частици, които сами по себе си са много малки, но натрупани заедно вече представляват солиден слой, пречещ на оттичането.

Големи неудобства и дори щети поради запушвания

Не само невъзможността да се използват мивката, тоалетната, банята са причини да се обадите колкото може по-бързо на специалисти. Ако водата започне да се връща, тя може да причини наводнение, а това вече означава, че ще има повреди в жилището – на пода и другите елементи на обстановката. Затова запушването трябва да се отстрани възможно най-бързо.

Не на последно място, при запушването на сифон или тоалетна чиния в дома се създават благоприятни условия за развитие на микроби и бактерии.

Първите опити за отпушване – от „домашните майстори“

Забавеното оттичане на водата привлича вниманието и „домашните майстори“ – членове на семейството, се заемат отрано с отстраняването на причините за това. Ако пропуснат етапа на затруднено оттичане, се стига до пълно запушване, поради което мивката, тоалетната или банята не може да се използва. Тогава изборът е или да пробват сами да отпушат канала, или да се обадят на фирма за отпушване на канализация КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Отпушване с вакуумни помпи и спирали

Членовете на семейството, които се занимават с домашни ремонти, имат на разположение вакуумни помпи и спирали, с които може да се пробва отпушване. Ако натрупването на замърсявания в канала е на ранен етап, това може да се увенчае с успех. Но ако натрупването е солидно, може да се наложи изсипване на препарати, с които да се пробие това натрупване.

Препарати за отпушване – от магазините и домашно приготвени

Препарати се намират в магазините. Има и домашни средства, изпитани с десетилетия и прилагани в домакинството – сода бикарбонат и оцет е най-популярният домашен препарат.

И така, препаратът се изсипва в канала и се чака да подейства и да разбие слоя натрупани замърсявания. Често и това се оказва неуспешно. В канала може да е изтърван предмет, който няма да се разяде от никакъв препарат.

Извън сградите възникват проблеми, които запушват външната канализация

Не само в участъка от канала вътре в дома, близо до сифона или до тоалетната чиния, може да възникне запушване. То може да се образува и извън дома, във външната канализация:

  • Във външната канализация запушването може да се дължи например на попадане на парчета строителни отпадъци.
  • Корените на дървета също могат да прораснат в тръбите и да запушат пътя на отпадните води.
  • Ако тръбите се разместят, пътят на водите също може да бъде прекъснат.

За да се освободи тръбата и да се възстанови протичането на отпадни води, строителните отпадъци, а понякога и камъни, попаднали в нея, трябва да се извадят. Трябва да се премахнат прорасналите вътре корени на дървета, а ако тръбите са разместени, трябва да се възстанови нормалната им позиция и правилно съединяване.

Най-сигурният начин – отпушване от специалисти

Предвидливите хора се обръщат към специалисти по отпушване на канали в София още при първите признаци на забавянето на оттичането. За предпочитане е с тази специализирана дейност да се заемат специалисти. На първо място, те проверяват всички уязвими места и установяват къде точно е образуван запушващ слой. Освен това специалистите използват уреди и оборудване, с които се разбива запушването, а след това каналът се промива основно и така се премахват всички частици, които могат да започнат да привличат нови замърсявания за следващо запушване.

Диагностиката от специалисти взема предвид грешки в монтажа

Не само замърсяванията могат да причинят запушване. Специалистите по отпушване на мивки в София и отпушване на други запушвания в домовете и извън тях знаят, че запушването може да бъде причинено от следните грешки в подготвянето и полагането на канализацията:

  • недостатъчна денивелация – недостатъчен наклон за оттичане
  • грешен монтаж
  • използване на тръби с по-малък от необходимия диаметър.

Такива проблеми, които могат да бъдат причини за възникнало запушване, могат да се установят само от специалисти. Затова е важно при запушване да се извика фирма за отпушване на канали.

Машинното отпушване става по-бързо и по-ефикасно

Със специалните спирали с различни накрайници специалистите по отпушване на канализация в София могат да подберат подходящи накрайници според запушването. Така се полагат по-малко усилия и отпушването се извършва по-бързо.

Разбиването на целия слой препречил пътя на отпадните води в канала е много по-ефикасно, когато се използват професионални уреди и мощна водна помпа за промиването на канала след разбиването на слоя от отпадъчни частици, причинил запушването. Пускането на силна струя вода с висока скорост се нарича хидродинамично почистване. Това е много ефективен начин за отстраняване и на най-малките замърсявания по вътрешността на канализационните тръби.

 

Машинното отпушване  на канали

 

Още няколко важни предимства на отпушването от специалисти

Обърнете се към специализирана фирма КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, не само бързото отпушване и пълното промиване на канала са предимствата, които ще ви гарантират дългосрочно предотвратяване на нови запушвания:

  • Навременното отпушване ви пести разходи за ремонт, който би се наложил при увеличаване на степента на запушването и особено при наводняване на жилището или дори част от него.
  • С диагностиката от специалисти няма да се налага да къртите напосоки, пробвайки да намерите точното място на запушването. Специалистите използват методи и уреди, с които локализират проблема без къртене.
  • Ако се наложи да се сменят тръби, това ще бъде извършено от специалисти и няма да се налага да се занимавате вие с тази сложна дейност.