Отпушване на мивки и сифони в Лозенец

Едва ли има някой, който не се е сблъсквал с проблема запушена мивка поне няколко пъти годишно. А в кухнята мивката се задръства още по-често. Грижите за почистването трябва да бъдат чести, за да се премахват остатъците от храна, които попадат в канала и се натрупват. Много е важно да не се изсипва мазнина – тя е лепкава и създава отлични условия за събиране на частици от храна, количества сапун, препарат за миене. В банята мивката също е много уязвима за запушвания, поради попадане в канала на парченца сапун, косми и други.

Всички знаят, че в мивката не трябва да се изхвърлят мазнини и отпадъци, колкото и малки да са те. Но бързайки, често изплакваме съдовете и приборите, без да отстраняваме частиците храна. Не забърсваме от мазнина, тъй като количеството е малко. А всички тези отпадъчни неща се прилепват в канала, частица до частица. И ето ни със запушена мивка. Водата не се оттича, мивката не може да се използва. Ситуацията е повече от неприятна.

Можете ли да се справите сами с отпушването?

Как да отпушите сами запушена мивка? Ако запушването е малко, може да успеете да го разбиете. Не ви съветваме да купите препарат от магазина. Тези препарати са съставени от силни химикали, които могат да повредят тръбите.

Добре изпитани средства са смес от сода бикарбонат и оцет. След изсипването първо на содата, а след това и на оцета трябва да се изчака да протече реакцията между тях, която да разяде слоя от частици, препречващ пътя на водата. Следващата стъпка трябва да бъде промиване с голямо количество гореща вода.

Друга комбинация, с която можете да отпушите мивката, ако задръстването не е масивно, е течен сапун или препарат за съдове с гореща вода. И при използване на този начин трябва да промиете тръбата с голямо количество вода.

Но ако запушването е образувано от големи количества отпадъци, тези начини няма да ви помогнат.

Професионално отпушване на мивки

Солидните количества отпадъци, натрупани в сифона или в тръбата под него, изискват използване на професионални уреди, за да бъдат разбити.

Ако сте от кв. Лозенец, София, трябва да знаете, че специалистите от КАНАЛИ ТИНО ЕООД разполагат със специални приспособления, които проникват до запушващия слой и го разбиват. Използваме различни накрайници, за да можем да разбием добре слоя от натрупвания и да освободим място за протичане на водата.

Ако е необходимо, по преценка на нашите специалисти се използва и вакуумна помпа, с която да се отстрани запушването.

След това промиваме с обилно количество вода. Така всички количества отпадъци, включително и полепнали мазнини, ще бъдат отмити и няма да се създават предпоставки за нови задържания на частици. За отмиване използваме професионална машина, чийто дебит е 85 литра в минута, а налягането, под което се подава струята вода, е 160 бара.

Последният етап от нашите дейности е почистването на самата мивка.

Така с усилията на професионалистите никое запушване няма да устои и ще можете отново да използвате мивката си.

Потърсете специалистите от КАНАЛИ ТИНО ЕООД за отпушване на мивки в кв. Лозенец и цяла София, не отлагайте. Не е сигурно, че ако първо се заемете сами с проблема, опитите ви за отпушване ще се увенчаят с успех. Така само ще изгубите време.

Разчитайте на професионално отпушване на мивки от КАНАЛИ ТИНО ЕООД. Потърсете ни и за профилактично почистване на мивките ви, за да си спестите масивно запушване, което ще ви изненада неприятно в неочакван момент.