Отпушване на шахти в ж.к. Илинден

Канализационните шахти са отвори, използвани като ревизионни. Важно е те да са в добро състояние, за да може при необходимост да се направи инспекция на канализацията през тях.

Запушването на шахта е проблем, който се отразява и на оттичането в дома ви в ж.к. Илинден. Затова е важно да потърсите професионалисти за диагностика веднага щом усетите, че оттичането на водата в канала е забавено. Има и други признаци, които показват, че най-вероятно някъде има запушена канализационна шахта.

 

Отпушване на шахти в ж.к. Илинден

 

Признаци за запушване в канализационна шахта

Не само забавянето на оттичането на отпадната вода е знак, че някъде в канализацията може да има запушена шахта. Вероятна причина за запушване на шахта близо до дома ви в ж.к. Илинден може да бъде и връщането на отпадните води. Тези признаци се свързват със запушване на канализационна шахта.

Защо се запушват канализационните шахти

Причините за запушване на шахти в канализацията са същите, както за местните запушвания. Ако в канализацията се изхвърлят хигиенни материали и мазнини, както и други отпадъци, това води до натрупването им някъде в канализацията, включително и в шахта.

Попадането на камъни във външната част на канализацията също води до запушване. Ако в близост до дома ви в ж.к. Изток са извършени строителни дейности, това може да причини размествания на тръби и попадане на камъни в тях.

Отпушване на канализационна шахта, задръстена с големи боклуци и камъни

При запушвания, причинени от попадане на камъни или големи боклуци, единственият начин за отпушване е първо ръчно отстраняване на тези камъни или боклуци, за да се пристъпи към отпушване от специалисти от фирма за отпушване на канализация в София.

Отпушване на шахта от специалисти

Отпушването на запушена канализационна шахта е задача за професионалисти. Това се определя от спецификата на шахтите. Те имат различни размери, форма, дълбочина. Различават се и тръбите, които достигат до шахтите и вътре в тях – те са с различен диаметър.

След почистването на по-едрите отпадъци от запушващия слой се извършва и основното отпушване. За ефективността му може да помогне видеодиагностиката. С видеокамери специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще проникнат навътре в каналите и ще установят дали някъде навътре няма натрупани слоеве отпадъци и налепи. Така ще бъде ясно какви дейности трябва да се предприемат.

Отпушване с машина със спирали или със струя вода

Отпушването може да се извърши с машина, снабдена с професионални спирали, с които ще бъде разбит слоят отпадъци. Другият начин е пускането на силна струя вода от мощна помпа. С нея не само запушващият слой ще бъде отмит, но и тръбите ще бъдат почистени отвътре и от по-малки налепи, които могат постепенно да се превърнат в нови проблеми.

При първи съмнения за проблеми поради запушена шахта потърсете специалисти

Освен запушване на канализацията в дома ви в ж.к. Изток запушената шахта крие още много сериозни рискове. Поради запушване може да се стигне до наводнение на мазета в района на запушването или на пътни участъци. Особено рисково е това през зимата, при температури под нулата, когато разлятата отпадна вода ще замръзне.

Наводненията поради запушена шахта могат да причинят и повреди в електрическата мрежа и необходимост от намеса и на специалисти по електроснабдяване.

При забавено оттичане на водата или връщане на отпадни води веднага потърсете КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Ние сме на разположение за отпушвания на натрупвания в шахти в ж.к. Изток.