Почистване на канали в Дружба

Канализацията е важна част от системите на дома. Проблемите с натрупване на отпадъчни слоеве и „тапи“ в каналите за съжаление са неизбежни. Когато в дома ви в квартал Дружба започне да се забавя оттичането на вода, или се запуши мивка или тоалетна, всички са в тревога.

Всеки дава съвети с какво да се пробва почистване, за да се възстанови оттичането. Ако имате късмет, ако натрупването е в начален стадий, с ръчна помпа или с изсипване на препарат в канала ще можете да нарушите задръстващия слой. След това не забравяйте да пуснете обилно вода, за да почистите добре каналите. Но във все повече случаи методът „Почисти канала сам“ не действа. Боклучетата и мазнините се трупат неусетно и проблемът се усеща едва когато запушването е масивно.

Почистване на канали в Дружба

Най-често почистването не е задача за вас

Много често натрупаните мазнини, сапун и други частици, които са причинили проблема в дома ви в квартал Дружба, са образували плътен слой, който затваря изцяло канала и не може да се стигне до оттичане. За отпушване на канализация е необходимо почистване. Но ако запушването е някъде навътре, няма да можете да достигнете до него. Освен това е рисковано да пробвате с всякакви смеси и препарати, особено ако канализацията ви е с пластмасови тръби. Може да протекат химични реакции и тръбите да се повредят.

Предимства на професионалното почистване на канали

Когато повикате за проблема в дома ви в квартал Дружба специалисти от фирма за отпушване на канали в София, те ще използват професионални уреди. Професионалните спирали са достатъчно дълги и с достатъчно остри накрайници, за да се справят с всяко запушване.

След това следва окончателно почистване на канала. Специалистите извършват това с мощна помпа, струята вода от която отнася всякакви частици и измива добре вътрешността на канализационните тръби.

Запушванията се образуват при липса на периодично профилактично почистване

Ако не използвате периодично услугите на фирма за отпушване на канали и почистване на канализационните тръби в квартал Дружба, натрупванията привличат нови отпадъчни количества от различни остатъци от храна, сапун, шампоан. Космите също попадат много лесно в канала.

В тоалетната рискът от запушване също е голям, особено ако в дома има деца, които могат да изпуснат предмет в тоалетната чиния.

Колкото по-отдавна е правено профилактично почистване, толкова по-голям е рискът от запушване. Препоръчваме ви да използвате услугите на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за профилактика на канализацията в дома ви в квартал Дружба. С редовно профилактично почистване каналите ще бъдат в добро състояние и няма да се наложи отпушване на мивка или отпушване на тоалетна.

Погрижете се за намаляване на отпадъците в каналите

Дайте своя принос, като редовно почиствате сифоните и се грижите в тях да не попадат отпадъци. Особено внимавайте за отстраняването на косми от сифона в банята. Избърсвайте чиниите и съдовете с кухненска хартия, преди да ги миете. Мазнините са най-лесно отлагащите се вещества по вътрешността на тръбите, а те привличат и всякакви други частици.

Професионалното почистване, съчетано с грижите на членовете на семейството в дома ви в квартал Дружба, ще даде резултати и няма да се изправите внезапно пред проблема със запушен канал, с неприятна миризма от него и никакво оттичане на водата.