Почистване на канали в Зона Б-19

Каналите в дома ви в Зона Б-19 се нуждаят от поддържане. Те се замърсяват ежедневно, по много пъти на ден, при всяко миене и къпане. Ако не се грижите с периодично почистване от фирма за отпушване на канали, скоро ще започнат проблеми с оттичането, а може и да се стигне до пълно запушване. За да не се стигне до проблемни ситуации, в които ще се наложи много работа за отстраняване на натрупани замърсявания и големи разходи за извършване на тази работа, потърсете ни за профилактично почистване на канализацията в дома ви.

Почистване на канали в Зона Б-19

Извличане на натрупаните замърсявания и отпадъчни частици

В каналите във всеки дом заедно с водата попадат остатъци от сапун, шампоан, косми, остатъци от храни, мазнини. Има и рискове от изпускане на предмети по невнимание, особено ако в дома има деца или възрастни хора.

С периодичното почистване и отстраняване на замърсяванията вътрешността на тръбите се почиства и не се дава възможност за големи натрупвания и пълно запушване.

При почистването използваме професионални спирали. С тях изваждаме едрите отпадъци. Ако има натрупвания, с въртеливи движения на спиралата те се разбиват, за да не се даде възможност за образуване на плътна тапа. Така в дома ви в Зона Б-19 няма скоро да се образува запушване.

Наслояванията в каналите трябва да се отмият. За тази цел използваме вода, подавана под налягане от мощна помпа. Силната струя отмива дори и най-дребните частици.

Ако натрупванията в канала са малко, тоест ако се грижите да не изхвърляте мазнини, остатъци от храни, хигиенни материали, по преценка на нашите специалисти може да е достатъчно само промиване.

Редовното профилактично почистване от нашия екип също гарантира поддържане на относителна чистота в каналите, когато и вие полагате грижи за това.

Промиване с вода под налягане

По преценка на нашите специалисти профилактичното почистване може да се извърши с вода под налягане. Така се отмиват налепите по тръбите и се почиства повърхността им и целите канали.

Как можете да извършвате почистване на канали между периодичните ни професионални почиствания

Грижите за дома ви в Зона Б-19 трябва непременно да включват почистване на каналите.

Можете да използвате продукти, налични във всяко домакинство.

  • Сода бикарбонат и оцет

При този начин на почистване първо изсипете в канала сода, а след това оцет – по една чаена чаша от двата продукта. Закрийте отвора с нещо, докато протече реакцията между содата и оцета. След най-малко половин час промийте с обилно количество гореща вода.

  • Сол

Пригответе разтвор от половин чаша сол и 4 литра вода. Загрейте разтвора и го махнете от котлона. Разтворът не трябва да е врял, за да не повреди канала. Изсипете го в канала и изчакайте поне половин час. След това промийте обилно с гореща вода.

Тези средства помагат за отстраняване на натрупванията в каналите. Те не могат напълно да ги почистят, затова за почистване на канали в Зона Б-19 до пълно отстраняване и на дребни, и на едри отпадъци е необходимо да използвате професионални услуги. За поддържане на чистотата на каналите с периодично извличане на отпадъци и промиване свържете се с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.