Профилактика на канализация в ж.к. Изток

Обикновено хората се сещат за профилактика на уреди и канали, когато се прояви проблем. Това се дължи на многото ангажименти, но дори в натовареното ежедневие трябва да се предвиди профилактика на една от основните части в дома – канализацията.

За профилактично почистване на домове в ж.к. Изток, за да избегнете сериозни проблеми в близкото или далечното бъдеще, потърсете фирма за отпушване на канализация и профилактика на канали в София.

Профилактика на канализация в ж.к. Изток

Защо е необходима периодична профилактика

Периодичното почистване на канализацията е важно, тъй като в каналите ежедневно попадат редица малки количества и частици от продукти и средства за миене.

Мазнините са особено опасни, тъй като лесно се образуват налепи по вътрешността на тръбите. Металните тръби лесно кородират и грапавостите предразполагат към натрупване на отлагания. Налепи се образуват и по вътрешността на PVC тръбите.

Профилактични мерки, които можете да прилагате за изчистване на каналите

Ето мерките, които можете да предприемете за периодична профилактика на канализацията ви в дома ви в ж.к. Изток.

  • Промиване с вряла вода

Врялата вода, изсипана в канала, разтваря мазнините и отмива налепите и полепналите по тях боклуци. Изсипвайте поне 2 литра вряла вода в канала от време на време, например веднъж седмично.

Ако видите, че водата започне да се оттича бързо, изсипете по-голямо количество вряла вода, докато се възстанови нормалното оттичане. А ако и това не помогне, обадете се на професионална фирма, за да прочисти тръбите ви. Може налепите и натрупванията да са толкова големи, че да се наложи отпушване на канали София.

  • Промиване с вода и сол

Количеството сол трябва да е около чаена чаша, а водата – 3-4 литра. Разбъркайте водата, за да се разтвори сместа, и загрейте, а след това махнете от котлона малко преди да заври.

Излейте сместа в канала.

  • Промиване със сода, оцет и вода

Между содата и оцета протича реакция, която помага за отделянето на налепите от стените на тръбите. Содата и оцетът трябва да бъдат по една чаша. Изсипете в канала първо содата, а след това оцета. Покрийте канала, например с кърпа, за да не излизат пари от реакцията. Добре е да изчакате поне половин час, още по-добре е час. След това промийте, като излеете в канала няколко литра вряла вода – поне 3-4.

След изсипване на вряла вода, гореща вода със сол или сода и оцет изчакайте известно време, за да изстинат тръбите, и промийте обилно със студена вода.

Професионална профилактика на канализация

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД извършва професионална профилактика на канали чрез промиване с професионално оборудване. С мощна помпа се пуска силна струя вода, която отмива всички полепнали частици и възстановява чистотата на вътрешността на тръбите.

Професионалната профилактика е за предпочитане, особено ако доста време не сте прочиствали каналите си. С нея ще си спестите големи разходи, които неминуемо биха се наложили при запушване.

Профилактиката спестява големи проблеми със запушвания

Редовното профилактично почистване на каналите в дома ви в ж.к. Изток спестява големи проблеми в бъдеще, поради риска от запушване. Запушването може да предизвика и наводнение, което ще причини допълнителни щети.

свържете се с нас При първите признаци на запушване потърсете професионалисти в отпушването. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД е на разположение на всички в ж.к. Изток, които имат проблеми с канализацията.