Профилактика на канали в Яворов

При запушване на канала в дома ви в Яворов предстои ремонт от фирма за отпушване на канали в София. Докато чакате да дойдат, а и докато работят, осъзнавате колко важна е профилактиката за канализацията и за предотвратяване на проблеми в нея. Не всеки може да отдели време да се погрижи и за почистването на каналните тръби, ако е затрупан с ангажименти. Но разпределянето на задълженията в семейството ще ви помогне да включите и тази мярка за основни грижи за дома ви в задачите си.

Не забравяйте, че каналите ви се замърсяват с всяко изсипване или изливане на отпадни води от миене или къпане. Затова те трябва да се почистват редовно. Това ще ви посъветват и нашите специалисти, които ще извършат отпушването. Профилактиката е грижа за каналите, за чистотата им, за отстраняване на полепнали замърсявания вътре в тръбите. Затова поне веднъж годишно, а желателно и два пъти, ни потърсете за профилактика на вашите канали.

Натрупване на мазнини, косми и други отпадъци

При ежедневното миене и къпане е неизбежно в каналите в дома ви в Яворов да попадат мазнини и остатъци от храни, косми, други дребни частици. Редовната профилактика с почистване на налепите ще предотврати натрупване до такава степен, че да спре да се оттича водата.

Мазнините са особено опасни, защото привличат и задържат други частици. Не изхвърляйте мазнини в каналите, за да не се стига до бързо натрупване на замърсявания.

Попадане на хигиенни материали

Хигиенните материали, дори да са малки по обем и размери, са много опасни за канализацията. Дори мокрите кърпички, заседнали в тръбите, могат да положат начало на солидно натрупване. Хигиенните материали не се разлагат. Нашите специалисти ги извличат по механичен начин, със спирали, които имат различни накрайници.

За да намалите обема на почистването при профилактика на канализацията в дома ви в Яворов, избягвайте изхвърлянето на мокри кърпички и други материали използвани в ежедневната хигиена, които са от неразлагаеми материали.

Най-уязвимите места, на които се отделя специално внимание при профилактиката

Освен в сифона отлаганията на замърсявания във вид на налепи се образуват в места, където има чупки, преходи, завои, затова при профилактиката се почистват внимателно такива места. В тях лесно могат да заседнат хигиенни материали и изпуснати по невнимание предмети. Най-често такива предмети могат да попаднат в каналите, ако ги изпуснат деца.

Видеодиагностика на каналите

Освен профилактика грижите за поддържане на канализацията ви в добро състояние включват и видеодиагностика на канали. Поръчайте диагностициране на състоянието на вътрешността на тръбите ви, за да се вземат навременни мерки, ако има някакви пукнатини, размествания и други дефекти. Старите типове тръби са уязвими за нащърбване, металните корозират, запушванията стават по-бързо.

Диагностиката с видеокамера от специалистите на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще помогне за установяване на проблеми още в началния им стадий. Така ще се спестят големи ремонти, които ще струват скъпо.

За да си спестите голям ремонт на каналите в дома ви в Яворов, с отпушване и отстраняване на голям обем налепи, обадете се на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за редовна профилактика на вашата канализация. Почистването и промиването на каналите ви ще ви спести запушвания и ще осигури лесно оттичане на отпадните води.