Ремонт на канализация в квартал Изгрев

Всяко семейство по някое време се сблъсква с проблема за отпушване на канализация в София. Ако в дома или офиса ви в квартал Изгрев водата започне да се оттича със забавяне, или още по-зле, да не се оттича изобщо, най-вероятно имате натрупване някъде в тръбите, което спира потока от отпадни води. Такива натрупвания се образуват лесно, дори да не изхвърляте едри боклуци и хигиенни материали в каналите.

Достатъчни са малките количества сапун и други миещи препарати, както и мазнините, които навлизат в канализацията при миене на съдовете. Налепите по вътрешността на тръбите отначало са малки, но постепенно те привличат всякакви частици в отпадните води. Ако не внимавате какво изхвърляте в каналите, бързо ще се стигне до запушване. А ако запушването е сериозно, може да се наложи и ремонт.

Ремонт на канализация в квартал Изгрев

Кога канализацията се нуждае от ремонти

Обикновено старата канализация започва да се амортизира, което води до проблеми с оттичането, а ако има счупване или пропадане, се стига до течове.

Външната канализация е изложена на рискове, които могат да доведат до необходимост от ремонти. Корените на дървета, които проникват в каналните тръби, могат да ги разместят и да ги повредят.

Ако в дома ви в квартал Изгрев има проблеми с канализацията, трябва да потърсите специалисти, които да проучат какви са причините за тези проблеми, и да използват професионално оборудване, ако се налага отпушване. Ако е необходим ремонт, поради пукнати или счупени тръби, свържете се с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Как може да се установи какво е състоянието на канализацията

Не е необходимо да се кърти голям участък, за да се провери състоянието на канализацията в дома ви в квартал Изгрев. Това се постига с видеодиагностика на канали.

За видеодиагностика се използват камера с жило или камера робот. Първият вид камера е подходящ за оглед на вътрешността на тръби с диаметър до ф250, а вторият – за диаметър до ф1500.  Прониквайки навътре в тръбите, жилото или роботът прави оглед на състоянието им и се извършва и запис на огледа, който след това се анализира, за да се планира ремонт на точното място.

Какво включва ремонтът на канализацията

  • Първо трябва да се изкърти и махне настилката, ако проблемният участък е в дома. Ако проблемът е във външната канализация, ще трябва да се извършат изкопни работи.
  • Специалистите ще демонтират старите тръби и ще монтират новите. Старите метални тръби се заменят с нови PVC тръби, които са с по-добри качества.
  • Върху сменените тръби ще бъде положена замазка, а ако се касае за участък от външната канализация, той ще бъде засипан с изкопаната преди демонтажа пръст.
  • Професионалните фирми за отпушване на канализация и ремонти на участъци от вътрешни и външни канали организират и почистване и извозване на отпадъците.

Защо си струва да планирате ремонт на стара канализация и смяна с PVC тръби

Ето предимствата на новите PVC тръби:

  • лесно се монтират
  • по вътрешните им стени не се отлага котлен камък
  • те са от материал с голяма якост
  • не кородират и могат да издържат експлоатация до 50 години, дори и по-дълго
  • не са топлопроводими и следователно по няма загуби на топлина.

Ако в дома ви в квартал Изгрев имате стари метални тръби, не чакайте, докато се появи проблем. Поръчайте ремонт за смяна на металните тръби с пластмасови.