Специалисти по отпушване на канали в Кръстова вада

За отпушване на канали трябва да се разчита на специалисти. Запушванията са чести явления в домове в Кръстова вада, а всяко запушване причинява неудобство. Освен неприятната миризма, носеща се от канала, водата или се оттича трудно, или още по-зле – изобщо не се оттича. А тогава рискът от наводнение е голям. Това означава щети и големи разходи. За да не се стигне до още по-проблемна ситуация, е необходима намесата на фирма за отпушване на канали в София.

За отпушване е необходимо специално оборудване

Често при запушване домашните майстори смятат, че сами ще се справят. В много сайтове има рецепти за приготвяне на смеси от налични във всяко домакинство продукти – най-често сода и оцет. Но тези смеси са по-скоро подходящи за профилактично почистване на каналите от полепналите по вътрешността им замърсявания или за отпушване, което е в начален стадий.

Още по-рисково е да се разчита на препарати със силни химикали от магазините. Те могат да причинят повреда, крият риск за здравето при употребата им, а и химикалите в тях реагират в натрупаните в канала мазнини и се получава сапунена маса. А тази маса улеснява полепването на нови отпадъчни частици, вместо да се стигне до отпушване.

Когато в дома ви в Кръстова вада се получи запушване, специалистите по отпушване на канали ще използват професионално оборудване. То включва спирали с комплект от накрайници за разбиване на запушващи слоеве. От комплекта ще бъдат подбрани накрайниците, подходящи за дадения случай.

Освен със спирали с накрайници екипът на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използва и мощна помпа за отпушване с вода под налягане. Така слоят, препречващ пътя на отпадните води, се отмива и водата отнася и дребните частици, полепнали по вътрешността на тръбите.

Отпушване на участъци от външната канализация

Ако водата в цялата сграда се връща и не се оттича, това се дължи на запушване във външната канализация. Ние извършваме оглед и диагностика, за да проверим проходимостта на каналите и вътре в сградата, и в частта извън нея. При необходимост от проверка на външни участъци извършваме изкопни работи, подменяме участъци от тръби, връзки, снадки, а след това засипваме изкопа и възстановяваме вида на даденото място, в което сме извършили ремонта.

Във външните участъци от канализацията в Кръстова вада могат да попаднат големи отпадъци, които не са се задържали във вътрешната част, а при строителни работи тръбите на външната канализация могат да се разместят, да се пукнат, в тях да попаднат камъни и строителни материали. Те трябва да се отстранят, а пукнатите или счупени тръби да се подменят. Ние извършваме ремонти на улична канализация и възстановяваме протичането на водата дори при масивно запушване.

Профилактичното отпушване ще ви спести големи проблеми

Погрижете се за каналите и чистотата им в дома ви в Кръстова вада. Обаждайте ни се за профилактично почистване поне веднъж годишно. Ще промием канализацията ви и ще отстраним полепналите замърсявания. Така ще предотвратим масивно натрупване, което означава и масивно запушване.

Съвременната канализация е ежедневно изложена на замърсяване, от миене на съдове и прибори, къпане, изхвърляне на материали, които не се разлагат – хигиенни материали, изпуснати по невнимание предмети – особено от деца. С профилактично почистване и с бързо отпушване, ако запушването вече е факт, ще ви спестим както проблеми, така и големи разходи. Свържете се с КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за поддържането на чистотата и отпушването на канализация в Кръстова вада.