Отпушване на канал в кухнята

За запушване на мивката в кухнята допринася всяко миене на съдове и прибори, както и изсипването на остатъци от ядене. Мазнините са особено лепкави и лесно полепват в сифона или в канала, а те на свой ред привличат всякакви отпадъчета и остатъци от храни. Ако в канала попаднат и части от опаковки, те дават своя принос за по-бързо запушване.

При запушването на кухненска мивка опитите на домашните майстори да отпушат с препарати обикновено не успяват. Трябва да се има предвид, че препаратите реагират с мазнините и се получава сапуноподобна маса, която не само не премахва запушването, а добавя към него нови отпадъци, които полепват по нея. Друга пречка може да бъде пълният с вода канал, който не дава възможност на препарата да достигне до запушването, така че няма как то да се отстрани.

Отпушване на мивката в кухнята от специалисти

За да се отпуши мивката в кухнята, специалистите проверяват канала от сифона до вертикалния щранг.

Първо се разглобява сифонът, за да се установи дали там няма натрупване, пречещо на оттичането.

Ако в сифона няма натрупване, се продължава с проверката в хоризонталния щранг. Така се установява къде трябва да се започне отпушване с професионални уреди. Такива уреди са спиралите. Те са с достатъчна дължина, за да проникнат навътре, а с подбора на различни накрайници според запушването може да се пробие натрупаният слой от замърсявания вътре в канала. Последният етап е промиване на канала със силна струя вода с мощна професионална помпа. Ако канализацията в тази част не се промие основно, за да се отмият всички замърсявания, остатъчните налепи ще започнат да привличат нови отпадъчни частици и скоро ще започне да се образува ново запушване.

Разглобяване и почистване на сифона

Първото място, където се образува запушване, е сифонът. След разглобяването му се установява дали там има натрупване, което трябва да се отстрани. Дори да няма голямо замърсяване, запушващо сифона, специалистите го почистват добре. След това започва проверката на хоризонталната част на канала.

Проверка и отпушване на хоризонталния щранг

Когато отпадъчните частици и мазнините преминат през сифона, те се отлагат в хоризонталния щранг. Това отлагане постепенно се увеличава, не пропуска вода при използване на кухненската мивка и тя започва да се връща обратно. Важно е в такъв случай веднага да се обърнете към фирма за отпушване на канали в София.

Използването на спиралите за отпушване има своите тънкости

Ако смятате, че ще се справите със запушването, като купите спирала от магазина, помислете добре дали си струва отделеното време и усилията. Спиралите, които ще намерите в магазините, не са толкова солидни и не се предлагат с комплект от накрайници, от които да подберете подходящия.

Освен това самото придвижване на спиралата в канала трябва да се извършва правилно. Спиралата трябва да се вкарва с въртеливи движения. Не трябва да усуквате спиралата.

Най-разумният избор за отпушване на мивка в кухнята е обаждане на нашата фирма за отпушване на канали. Обадете се на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД и ще решим проблема със запушената ви кухненска мивка, като отстраним заупушващия слой и промием напълно канала.