Предимства на машинното отпушване на канали

Много често, когато водата започва да се оттича по-бавно, семейството взема мерки, като купува в магазина пакетче с препарат за отпушване, или изсипва сода, а след това оцет, за да се получи реакция, която да разгради натрупаните отпадъчета. А може би те са отпадъци, които по невнимание са оставени да попаднат в тръбата и сега служат като добра основа за задържане на всякакви малки парченца храна при миенето на съдовете, количества сапун, шампоан и т.н. Не може да сте сигурни, че с препарата от магазина или с домашно приготвената смес ще се справите и ще освободите канала за свободно протичане на водата.

машинно отпушване на канали

Рискове от повреда на тръбите при използване на готови препарати

Най-изкушаващи и предлагани често от рекламите са пакетчетата с готови препарати, които можете да намерите във всеки супермаркет. Но съвременните пластмасови тръби са уязвими за силни химикали. Сигурни ли сте, че няма да навредите на тръбите и да се стигне до още проблеми, а вероятно и до голяма авария? Не рискувайте, изберете фирма за машинно отпушване на канали в столицата или друго населено място.

При машинното отпушване не е необходимо да се копае

Ако натрупванията, пречещи на протичането на водата в канала, са големи, и ако тези натрупвания са извън дома, ще се наложи разкопаване, за да отстраните всякакви натрупани частици и слоеве. Но това не е задача по силите на хора без опит и специални знания. Как ще установите къде точно е натрупването? Огледът на вътрешността на тръбите се постига с видеодиагностика на канали от професионална фирма, след като бъде отстранено самото запушване.

Запуши ли се каналът, просто извикайте специалисти за машинно отпушване. Уредите на професионалните фирми са мощни, професионалните спирали достигат дълбоко навътре и имат различни накрайници, за да разбият всякакво натрупване. А след това с мощна помпа всякакви наслагвания, налепи, частици се отмиват напълно. Не е необходимо да се разкопава, а след пълното прочистване може да се извърши видеодиагностика за установяване дали има размествания, проникване на корени в тръбата или други проблеми.

Професионалните машини са компактни и достигат до голямо разстояние навътре в тръбите

Машините за отпушване са мощни, но частите, които проникват в канала, са компактни. Те могат да достигнат до около 100 метра навътре в тръбата, което е непостижимо за непрофесионалисти, разчитащи на химикали за отпушване или малки ръчни вакуум помпи, каквито има в почти всеки дом. Достигането навътре в тръби с малък и голям диаметър е възможно и благодарение на голямата гъвкавост на проникващите части.

С машинното отпушване си спестявате замърсяване на дома или офиса

Независимо дали се извършва в дом или в служебно помещение, отпушване на мивки или отпушване на тоалетни, отпушването с професионални машини не замърсява наоколо. Замърсяванията не се изваждат в помещението, както бихте направили, ако сами предприемете отпушването. Всякакви частици и боклучета остават в канала, а след това се отмиват. Няма да се налага след машинно отпушване на канализация да чистите основно.

Предимствата на отпушването с машини са важни и освен удобство гарантират и ефективност и пълен успех. Не се колебайте, изберете отпушване с машини от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.