Машинно отпушване на канализация в училище в София

Всяко училище се стреми да осигури комфортна и хигиенична среда за своите ученици. За съжаление, запушените канализации могат да нарушат това спокойствие и да създадат неприятни условия за всички.

В едно от училищата в София, канализационната тръба на дамската тоалетна се оказа отново запушена. Не за първи път се случваше подобен проблем, което създаваше неудобство за учениците и персонала.

Потърсиха ни отново за помощ като фирма с богат опит и екип от професионалисти, специализирани в отпушване на канализации.

 

отпушване на канализация в училище

 

Запушена канализация в училище  – повтарящ се проблем, решен от КАНАЛИ ТИНО ЕООД

Най-честите причини за запушване на канализация в едно училище могат да се дължат на:

 • Неправилно изхвърляне на отпадъци – Учениците често изхвърлят в канализацията предмети, които не са предназначени за нея, като салфетки, мокри кърпи, превръзки, хранителни отпадъци, дъвки, боклуци. Тези предмети се задържат в тръбите и водят до запушвания.
 • Липсата на кошчета за боклук в близост до тоалетните може да допринесе за този проблем
 • Износени или повредени тръби – С течение на времето канализационните тръби могат да се износят или повредят, което води до образуване на пукнатини и дупки. Тези дефекти позволяват на мръсотиите да се задържат и да запушват тръбите. Неправилна инсталация на тръбите също може да допринесе за запушвания.
 • Изхвърлени строителни отпадъци – При ремонтни дейности в училището, строителни отпадъци, като например пръст, пясък, цимент, могат да попаднат в канализацията и да я запушат.

Потребителите на едно столично учебното заведение ни потърсиха за поради повтарящи се запушвания на канализационната тръба, които водят до неудобства и затруднения. Този проблем се оказа, че не е нов, тъй като в миналото са били регистрирани повтарящи се подобни, което поражда загриженост и търсене на ефективни решения.

В тази критична ситуация, училището се обърна към КАНАЛИ ТИНО ЕООД – фирма с дългогодишен опит и специализация в областта на отпушването на канали, за да намерим дългосрочно решение на проблема с канализацията

След като екипът на КАНАЛИ ТИНО ЕООД извърши подробен преглед на канализационната система, се откри, че освен салфетките и мокрите кърпи, които обичайно се хвърлят в тоалетната, има и изместена тръба, която предизвиква задържане на мръсотии и други частици. Този фактор допълнително усложняваше ситуацията и налагаше неотложни мерки за решаване на проблема.

Професионално отпушване на канализация с машина със спирали

За отпушване на канализацията в училището, екипът на КАНАЛИ ТИНО ЕООД използва специализирано оборудване и техника. Машината със спирали RAK 40 е един от основните инструменти, използвани за този вид работа. Тя е оборудвана с въртяща се спирала, която може да прониква в канализационната тръба и да разбие и извлече блокажите.

За да се определи точно местоположението и причината за запушването, се използва видеодиагностика. Екипът ни разчита на камера за видеоинспекция Ridgid Seesnake, която позволява визуално проследяване на състоянието на тръбите и откриване на проблемните зони. Така успяхме да видим къде точно се намира запушването и каква е причината за него. Оказа се, че има изместена тръба, което е довело до образуването на препятствие за оттичането на водата.

 

 

Отстраняване на проблемите с канализацията

След успешното използване на специализираната техника и оборудване от екипа на КАНАЛИ ТИНО ЕООД, проблемите с канализацията в училището бяха отстранени. Блокажите са разбити и извадени, а изместената тръба е ремонтирана, което доведе до възстановяване на нормалното функциониране на канализационната система.

Използването на машинно отпушване на канали в комбинация с видеодиагностика е много ефективен подход,  тъй като дава висока степен на надеждност и точност при отстраняване на блокажите и идентифициране на проблемните зони в канализационната система. Вижда се, че резултатите от техническите измервания и инспекции са от решаващо значение за успешното решаване на проблема.

За да се предотвратят повторни запушвания, екипът на КАНАЛИ ТИНО ЕООД информира учениците и персонала за правилните практики за ползване на тоалтните и препоръки за предотвратяване на запушвания:

 • Информиране на учениците за правилните практики за ползване на канализацията.
 • Поставяне на кошчета за боклук в близост до тоалетните.
 • Редовна профилактика на канализационната система.
 • Ремонт на износени или повредени тръби.
 • Избягване на изливането на мазнини и масла в канализацията.
 • Редовно почистване на сифоните на мивките и тоалетните.
 • Контрол за наличие на корени на дървета в близост до канализационните тръби.

В качеството си на специалисти в областта на отпушването на канали, ние предлагаме предложения за подобрения и бъдеща поддръжка на канализационната система в училищата в гр. София. Те включват редовни инспекции и поддръжка, внедряване на превантивни мерки за предотвратяване на бъдещи блокажи и обновяване на вече остарели части от системата. Тези мерки са насочени към гарантиране на безпроблемното функциониране на канализационната система в бъдеще и предотвратяване на повторни проблеми.